HomeHL-9Τραγική η κατάσταση στον Πλατανιά από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου

Τραγική η κατάσταση στον Πλατανιά από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου

Μεγάλα τα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτενής παρουσίαση της κατάστασης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στον δήμο Πλατανιά, μετά την κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουαρίου, έγινε σήμερα το μεσημέρι από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο δήμαρχος του Πλατανιά, σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση πως η εικόνα του δήμου είναι τραγική καθώς ένα μήνα μετά την θεομηνία, υπάρχουν ακόμα χωριά που ουσιαστικά είναι αποκλεισμένα, όπως τα Σκορδαλού και τα Μεσκλά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς οικισμούς, καθώς το οδικό δίκτυο, είναι κατεστραμμένο.

platanias

Ο κ. Μαλανδράκης είπε πως οι δρόμοι δεν παρέχουν καμία ασφάλεια, τόσο το επαρχιακό, όσο και το αγροτικό οδικό δίκτυο, σημειώνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση αυτά τα ζητήματα.

Είπε πως ο δήμος Πλατανιά έχει καταθέσει ήδη προς το αρμόδιο υπουργείο δύο τεχνικά δελτία, με το ένα για δημοτική οδοποιία, ύψους 33 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο δελτίο, αφορά πάλι οδικό δίκτυο και είναι ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Τόνισε ο κ. Μαλανδράκης ότι οι χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο δήμος Πλατανιά, είναι ύψους περίπου ενός εκατ.

platanias1

Αυτό που ζητάμε είπε ο δήμαρχος Πλατανιά «είναι η άμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ για να κάνουμε πιο ασφαλή την μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.»

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι περισσότερα από 50 χωριά, διατρέχονται από ένα οδικό δίκτυο το οποίο δεν παρέχει καμία ασφάλεια.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που προέκυψαν με τις γέφυρες του Πλατανιά, του Κερίτη και στο Πατελάρι.

Είπε για την γέφυρα του Κερίτη πως έχει ζητηθεί, εκτός από την αποκατάσταση της γέφυρας πως κατέρρευσε και η εκπόνηση προμελέτης γα την κατασκευή νέας, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Υποδομών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πέρασμα που κατασκευάστηκε τις προηγούμενες ημέρες με πρωτοβουλία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής πως σε κάποιες περιπτώσεις «η ανάγκη γεννά πρωτοβουλίες».

platanias2

Για την γέφυρα του Πλατανιά ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα υπάρξει αποκατάσταση μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Ο κ. Μαλανδράκης επίσης αναφέρθηκε και στις εκτεταμένες ζημιές τις οποίες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΥΑΒΑ, κάνοντας λόγο για την μεγάλη προσπάθεια της επιχείρησης να αποκατασταθεί το δίκτυο της ύδρευσης όπου υπήρχε πρόβλημα, ενώ σε ότι αφορά στο δίκτυο της άρδευσης είπε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές.

Ο δήμαρχος Πλατανιά έκανε λόγο τέλος και έγγραφη παρέμβαση που έγινε και προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών για την πραγματοποίηση έργων που μπορούν να γίνουν μόνο υπό την εποπτεία του, ενώ επισημαίνει παράλληλα πως ο δήμος Πλατανιά, πρέπει να μπει σε διαδικασία επανεκκίνησης με την εκμετάλλευση κοινοτικών προγραμμάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση