Ολονύχτια ήταν η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά έκανε στάχτη 50 στρέμματα χορτολιαδικής και γεωργικής έκτασης ενώ ακόμα στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπό τον φόβο των αναζοπυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως – όπως προέκυψε κατά την προανάκριση – η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα προκλήθηκε από υπολείμματα κλαδιών.

«Κάποιος προχώρησε σε αγροτικές εργασίες, δεν τήρησε τους κανόνες και τους νόμους με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά και να έρθουν σε κίνδυνο περιουσίες», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης.

Μάλιστα, το να βάζουν οι πολίτες φωτιά για να κάψουν τα κλαδιά και να μην παίρνουν τα σωστά μέτρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και αποτελεί αιτία αρκετών πυρκαγιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στην Κρήτη εκδηλώθηκαν – εξαιτίας τέτοιων ενεργειών – πέντε συνολικά πυρκαγιές.

Ο κ. Λαγουδάκης μέσω του cretapost απευθύνει αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ανοχή – όσοι ανοχή υπήρχε – έχει τελειώσει. Πλέον, όλοι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν είμαστε σε αντιπυρική περίοδο θα καίμε χωρίς να σκεφτόμαστε. Όταν προχωράμε σε καύση κλαδιών θα πρέπει να το κάνουμε όταν δεν υπάρχει αέρας και να παίρνουμε και τα κατάλληλα μέτρα με βασικότερο, να σβήνουμε στο τέλος σωστά τη φωτιά, καλύπτοντας τα καμένα κλαδιά με χώμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση