HomeHL-9Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας

Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη προσφέροντας συνθήκες που διευκολύνουν τις μετακινήσεις των εκδρομέων του εορταστικού τριημέρου.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, η πρόσκαιρη συννεφιά και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, αναμένονται αραιές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, οι οποίες κατά περιόδους στην Κρήτη και τα ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει στο ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 6 έως 19, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 18, στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου από 11 έως 20 και στη Ρόδο έως 22, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 18.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές και δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στον Πατραϊκό έως 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteocrete.gr ο καιρός για κάθε νομό του νησιού έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ έως ΒΑ, εντάσεως από 2 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν Β, εντάσεως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση