HomeΚΡΗΤΗΣτην τελική ευθεία έργα συντήρησης στις φυλακές Νεάπολης

Στην τελική ευθεία έργα συντήρησης στις φυλακές Νεάπολης

Στη δημοπράτησή τους προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη δημοπράτηση των έργων που αφορούν την « Επισκευή –Συντήρηση των φυλακίων παρατήρησης στο κατάστημα κράτησης Νεάπολης και κατασκευή περίφραξης» και « Αντικατάσταση δαπέδου αρχείου Πρωτοδικείου Λασιθίου»  προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφερειακής Ενότητας  Λασιθίου μετά και την έγκριση από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) των σχετικών πιστώσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) ενέκρινε πιστώσεις προϋπολογισμού 97.350,00€, για την « Επισκευή –Συντήρηση των φυλακίων παρατήρησης στο κατάστημα κράτησης Νεάπολης και κατασκευή περίφραξης» και 5.828,00€  για την Αντικατάσταση δαπέδου αρχείου Πρωτοδικείου Λασιθίου.

Σε ότι αφορά το έργο « Επισκευή –Συντήρηση των φυλακίων παρατήρησης στο κατάστημα κράτησης Νεάπολης και κατασκευή περίφραξης» , σε κάθε φυλάκιο παρατήρησης πρόκειται να εκτελεσθούν οι παρακάτω εργασίες:

  1. Αποξήλωση των παλιών κουφωμάτων αλουμινίου και αντικατάστασή τους με νέα επάλληλα, με θερμοδιακοπή.
  2. Αποξήλωση των μεταλλικών φύλλων επιστέγασης και κατασκευή νέας επιστέγασης με πετάσματα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης.
  3. Πλαγιοκάλυψη με πετάσματα τύπου sandwich, τα οποία, για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή θερμομόνωση, θα τοποθετηθούν ένα από την εξωτερική πλευρά, ένα από την εσωτερική και ανάμεσά τους πλάκα πετροβάμβακα πάχους 50mm.
  4. Επίστρωση του δαπέδου με κεραμικά πλακίδια.
  5. Εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί τόσο των επιχρισμάτων όσο και των σιδηρών επιφανειών.
  6. Κατασκευή εσωτερικής ψευδοροφής με γυψοσανίδες ανθυγρές. Για την κατασκευή της ψευδοροφής θα χρειαστεί να μετακινηθεί το υπάρχον κλιματιστικό.
  7. Τοποθέτηση ενός νιπτήρα πορσελάνης.
  8. Αντικατάσταση του ρευματοδότη και του διακόπτη με νέους.
  9. Αντικατάσταση του παλιού φωτιστικού σώματος με νέο φωτιστικό σώμα λαμπτήρων LED 2×18 W.
  10. Τοποθέτηση εξωτερικά τεσσάρων προβολέων LED ισχύος 150 W και πάνω από την κεντρική είσοδο του φυλακίου, στεγανού φωτιστικού σώματος (τύπου χελώνας) με λαμπτήρα LED.

Περιμετρικά του καταστήματος κράτησης θα κατασκευασθεί περίφραξη μήκους περίπου 350  μέτρων.

Για την αντικατάσταση του δαπέδου στο αρχείο του Πρωτοδικείου Λασιθίου απαιτούνται τα παρακάτω:

  • Απομάκρυνση-επανατοποθέτηση των φακέλων
  • Απομάκρυνση-επανατοποθέτηση και στήριξη των DEXION
  • Αποξήλωση-απομάκρυνση του υφιστάμενου φθαρμένου ξύλινου δαπέδου
  • Κατασκευή σκελετού από στραντζαριστό γαλβανιζέ και τοποθέτηση γαλβανισμένης λαμαρίνας (κριθαράκι) κατάλληλου πάχους (τουλάχιστον 3mm) για την κατασκευή του νέου δαπέδου
Διαφήμιση
Διαφήμιση