HomeΚΡΗΤΗΠαραμένει το «ύποπτο» ρυμουλκό στον Αθερινόλακκο

Παραμένει το «ύποπτο» ρυμουλκό στον Αθερινόλακκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πλωτό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας Λ.Σ. 138 εντόπισε προχθές το ρυμουλκό »Falcon» με σημαία Τόνγκο, να πλέει κοντά στη νήσο Χρυσή, το θεώρησε ύποπτο και σε συνεννόηση με το κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οδήγησε αρχικά στο λιμάνι της Ιεράπετρας και στη συνέχεια λόγω της θαλασσοταραχής στο ασφαλέστερο λιμανάκι του Αθερινόλακκου, προκειμένου να γίνουν οι έρευνες που απαιτούνται από τους λιμενικούς, για να εξακριβωθεί αν μεταφέρει η όχι παράνομο φορτίο.

Το ρυμουλκό »Falcon» όπως τονίζει ο νέος διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ Γιώργος Σεφεριάδης, είναι 38 μέτρων , μεταφέρει σε ένα κοντέϊνερ που υπάρχει στο κατάστρωμα του, αλκοολούχα ποτά με προορισμό τη Μάλτα ,και επειδή είναι σε σημείο που δεν μπορούν οι λιμενικοί να το ανοίξουν για να ελέγξουν τη νομιμότητα αυτού του φορτίου, εξετάζουν σε συνεργασία με την εισαγγελία Λασιθίου το ενδεχόμενο ,να εκφορτωθεί το κοντέινερ στην προβλήτα του Αθερινόλακκου, η να οδηγηθεί το ρυμουλκό στη Σητεία η το Ηράκλειο για να ολοκληρωθεί η έρευνα .

Στα αμπάρια του ρυμουλκού που ερευνήθηκαν από τους άντρες του Λιμενικού Σώματος δεν βρέθηκαν άλλα παράνομα εμπορεύματα. Το 8μελές πλήρωμα του είναι αλλοδαπής υπηκοότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση