HomeHL-9Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 36χρονος για τη δολοφονία στη Σητεία

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 36χρονος για τη δολοφονία στη Σητεία

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως οδηγήθηκε αργά το μεσημέρι ο 36χρονος άνδρας που φέρεται να στραγγάλισε την εν διαστάσει σύζυγό του. Ο φερόμενος ως ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο τη στιγμή που η 32χρονη μητέρα τους άφηνε την τελευταία της πνοή.

Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σύνδεσμός μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου: “Άλλο ένα έγκλημα ενδο-οικογενειακής βίας στη Σητεία!”

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδο-οικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα «Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού», δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της «αθέατης βίας» που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την «αδυναμία» εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.  

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!

Διαφήμιση
Διαφήμιση