HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Φροντίδα στο Σπίτι»

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Φροντίδα στο Σπίτι»

Τι ειπώθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Φροντίδα στο σπίτι» και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της επιχείρησης κ. Παναγιώτα Γιαπουτζή πραγματοποίησε στο γραφείο του στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Με αφορμή την εφαρμογή του νέου νόμου για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αλλά και με αφορμή ζητήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της η εν λόγω ΚοινΣΕΠ, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η προσφορά και η συμβολή της ΚοινΣΕΠ που ασχολείται με την φροντίδα ευάλωτων ομάδων και κυρίως ηλικιωμένων με στόχο την παραμονή στο οικείο περιβάλλον τους.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι η ψήφιση και η εφαρμογή του νέου νόμου για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία έκανε ένα αναγκαίο βήμα για να εξασφαλιστούν μηχανισμοί στήριξης και χρηματοδοτικά μέσα, έτσι ώστε, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό να ενισχυθεί η υπόθεση και η προοπτική της κοινωνικής οικονομίας στη χώρα μας.

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της ΚΟΙΝΣΕΠ ήταν και περαιτέρω βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και στο πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Μεταξύ αυτών των αλλαγών, τονίστηκε η ανάγκη διεύρυνσης των κριτηρίων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων, όπως για παράδειγμα η αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων ή ο υπολογισμός εισοδημάτων που είναι  απαλλασσόμενα ή τεκμαρτά, η εξέταση αύξησης της μηνιαίας αποζημίωσης των παρόχων ανά ωφελούμενο, αλλά και η ταχύτερη αξιολόγηση των αιτήσεων από δυνητικά ωφελούμενους και την εξόφληση σε μηνιαία βάση των παρόχων του προγράμματος.

Με αφορμή το παράδειγμα της παραπάνω ΚοινΣΕΠ, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε πως θα διαβιβάσει στα συναρμόδια Υπουργεία όλες τις παρατηρήσεις που αναφέρθηκαν. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων και των αναγκών των σημερινών ΚοινΣΕΠ και των εργαζομένων σε αυτές που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση