HomeHL-SportsΤι πρόκειται να δούμε στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος;

Τι πρόκειται να δούμε στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το τριήμερο 2-4/3 θα διεξαχθεί η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Μια αγωνιστική με σπουδαίες αναμετρήσεις και με τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου και τις αναταράξεις, που αυτές έφεραν, να είναι ακόμα νωπές.

Ας δούμε λοιπόν ξεχωριστά, κάθε αγώνα αυτής της αγωνιστικής, με μια πρόβλεψη για την έκβασή του.

 

Άρης- ΑΕΚ : Το πρόγραμμα της αγωνιστικής, ανοίγει, στο Κλεάνθης Βικελίδης, με μια σπουδαία αναμέτρηση. Ένα ντέρμπι που είχαμε να δούμε χρόνια, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται μέσα στους στόχους τους και θέλουν να παραμείνουν.

Ο Άρης προέρχεται από ισοπαλία μέσα στην Τούμπα και θέλει την νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλεια του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για να εδραιωθεί στην Πέμπτη θέση.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, προέρχεται από την σπουδαία πρόκριση επί του Ατρόμητου στο Κύπελλο και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει στην Τρίτη θέση και να κοιτάζει μόνο ψηλότερα.

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Πρόβλεψη : 1Χ2

 

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη :  Δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους, αναμετρώνται στους Ζωσιμάδες, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ΠΑΣ, κάνει την αντεπίθεση του, προκειμένου να προλάβει τον στόχο της παραμονής, ενώ η Ξάνθη, ρίχνει κλεφτές ματιές στην πεντάδα.

Το  καλό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται ο ΠΑΣ, σε συνδυασμό με την δύναμη της έδρας, του δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα για μια νίκη που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Πρόβλεψη : 1

 

ΟΦΗ-ΑΕ Λάρισας :  Το πρόγραμμα της Κυριακής , ανοίγει το μεσημέρι με την αναμέτρηση στο Ηράκλειο ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΛ.

Είναι από τις λεγόμενες αναμετρήσεις ‘’έξι βαθμών’’ καθώς οι ομάδες έχουν παρόμοιους στόχους και μια νίκη θα δώσει σημαντική ανάσα στον νικητή.

Ο ΟΦΗ θέλει σε αντίθεση με τον αγώνα με την Λαμία, να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει μια νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στο να διεκδικήσει την παραμονή απέναντι σε μια ομάδα που έχει την δυνατότητα να το κάνει .

Η ΑΕΛ, ξέρει ότι με νίκη θα αφήσει πίσω μια ομάδα με παρόμοιους στόχους και θα κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σαφές πλεονέκτημα όμως έχει ξεκάθαρα ο ΟΦΗ, λόγω της ανάγκης του για βαθμούς και την δεδομένη καυτή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο γήπεδο.

Πρόβλεψη :1

 

Ατρόμητος- Πανιώνιος : Ένα αθηναϊκό ντέρμπι θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο Περιστέρι. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από αποκλεισμούς στο Κύπελλο και θέλουν αυτήν την αναμέτρηση ως μια νέα αρχή για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ατρόμητος θέλει την νίκη για να εδραιωθεί στην τέταρτη θέση, καθώς με την παρουσία στα ημιτελικά του Κυπέλλου, δύο ομάδων, εκτός πεντάδας, η Πέμπτη θέση δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από την άλλη ο Πανιώνιος θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, μετά την υπερπροσπάθεια της Τούμπας για να τελειώνει και τυπικά σιγά σιγά με το θέμα παραμονή.

Η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του Ατρόμητου χωρίς όμως να  μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας.

Πρόβλεψη: 1Χ

 

Λεβαδειακός-Λαμία:  Μια αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Λιβαδειά ανάμεσα σε δύο ομάδες με αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία.

Ο Λεβαδειακός, μετά το διπλό στην Ξάνθη, πήρε μετά από καιρό μια βαθιά ανάσα και θέλει να  συνεχίσει τις νίκες για να διεκδικήσει όσο μπορεί την παραμονή του στην κατηγορία.

Όμως η Λαμία, είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογία, μετά την επική πρόκριση επί του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη και αυτό σίγουρα θα αποτυπωθεί στο γήπεδο. Παράλληλα με νίκη, ουσιαστικά εξασφαλίζει την παραμονή και θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ ώστε να το πετύχει.

Πρόβλεψη :2

 

Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ :  Η σπουδαιότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής, διεξάγεται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός, που δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά σίγουρα θα έχει την στήριξη των οπαδών του θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ που και αυτός μοιάζει κουρασμένος, αλλά θέλει οπωσδήποτε την νίκη.

Ο ΠΑΟ, θέλει την νίκη για πολλούς λόγους. Για να παραμείνει στο κυνήγι της πεντάδας, για να βάλει τέλος στο κακό φεγγάρι που περνάει στον δεύτερο γύρο, αλλά ίσως ο σπουδαιότερος λόγος είναι, για να παραμείνει αυτός ο μοναδικός αήττητος πρωταθλητής(1964) .

Ο ΠΑΟΚ , προέρχεται από την ισοπαλία με τον Άρη και την δύσκολη πρόκριση επί του Πανιώνιου στην παράταση. Σίγουρα υπάρχει κόπωση αλλά και ποιότητα και βάθος στο ρόστερ για την διεκδίκηση της νίκης σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι.

Βέβαια είναι δύσκολο να γίνει η οποιαδήποτε πρόβλεψη για την έκβαση της αναμέτρησης καθώς θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Πρόβλεψη : 1Χ2

 

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός : Με άλλη μια αμφίροπη αναμέτρηση θα κλείσει το πρόγραμμα της Κυριακής.

Ο Αστέρας που έχει μείνει αδικαιολόγητα χαμηλά στην βαθμολογία, για την ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ του και που προέρχεται από πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό που κάνει ψηλές πτήσεις φέτος στην βαθμολογία.

Ο Αστέρας λόγω και της βαθμολογικής του θέσης έχει περισσότερο ανάγκη τους βαθμούς από τους Αγρινιώτες που έχουν εν ολίγοις πετύχει τους στόχους τους οπότε αυτόματα γίνονται το φαβορί για επικράτηση.

Πρόβλεψη : 1

 

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός : Η 23η αγωνιστική κλείνει το απόγευμα της Δευτέρας στην Ριζούπολη με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό

Ο Απόλλων, είναι ουσιαστικά από καιρό, υποβιβασμένος και θα διεκδικήσει όσο μπορεί ένα καλό αποτέλεσμα για λόγους γοήτρου και μόνο.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του , έχει πολλούς λόγους  για να θέλει να επικρατήσει και όσο το δυνατόν πιο εύκολα σε αυτόν τον αγώνα.

Αρχικά, για να επουλώσει τις πληγές από τον αποκλεισμό από την Λαμία αλλά και να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για να μειώσει την  μεταξύ τους απόσταση.

Ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός, καθώς τυχόν στραβοπάτημα σε αυτό το παιχνίδι θα τον βάλει σε μεγάλες περιπέτειες.

Πρόβλεψη : 2

 

Πρόκειται για μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά στην μάχη του τίτλου, της Ευρώπης και της παραμονής και ελπίζουμε να έχει θέαμα και την Δευτέρα το βράδυ να ασχολούμαστε μόνο με αγωνιστικά θέματα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση