HomeHL-9Η ενημέρωση πολιτών, τα drones και η… Πολιτική Προστασία στο Ηράκλειο

Η ενημέρωση πολιτών, τα drones και η… Πολιτική Προστασία στο Ηράκλειο

Συνεδρίαση ο συντονιστικό όργανο του δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας σήμερα και στο δήμο Ηρακλείου συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο για να παρθούν αποφάσεις ώστε να μην υπάρξουν μελλοντικά προβλήματα σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Κρήτη αυτή τη στιγμή μετρά πέντε νεκρούς – τέσσερα άτομα από την τραγωδία στον Γεροπόταμο και τον άτυχο αγρότη που ανασύρθηκε νεκρός στα Χανιά – αλλά και σωρεία προβλημάτων στο οδικό δίκτυο στα Δυτικά της Κρήτης με χωριά να είναι αποκλεισμένα.

Βάση όλων των παραπάνω στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου – στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και αστυνομίας – αναφέρθηκε η άμεση ανάγκη για την σωστή ενημέρωση των πολιτών του δήμου για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε μία ανάλογη κατάσταση.

Γι’ αυτό οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν να ξεκινήσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες γιατί όπως τόνισαν η πρόληψη και η σωστή «εκπαίδευση» είναι το πρώτο μέλημα.

Στη συνέχεια αποφάσισαν την προμήθεια drones που θα βοηθήσουν σε έρευνες σε μία ανάλογη περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ή ακόμα και μεγάλης πυρκαγιάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση