HomeHL-9Συνεχείς οι κατολισθήσεις σε όλο το Οδικό Δίκτυο της Κρήτης – Προβλήματα έφερε η «Ωκεανίς»

Συνεχείς οι κατολισθήσεις σε όλο το Οδικό Δίκτυο της Κρήτης – Προβλήματα έφερε η «Ωκεανίς»

Έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στον ΒΟΑΚ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επιφυλακή λόγω του παρατεταμένου κύματος κακοκαιρίας βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Κρήτης.

Συνεχείς οι κατολισθήσεις σε όλο το Οδικό Δίκτυο της Κρήτης και εθνικό και επαρχιακό καθώς το έδαφος έχει μαλακώσει πολύ και δεν μπορεί να απορροφήσει άλλα νερά.

Σε επείγουσα ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης συνιστά στους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, καθώς σημειώνονται κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Στο ύψος του Φόδελε ο δρόμος είχε κλείσει το πρωί, καθώς βράχοι και λάσπες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα. Πολλοί οδηγοί μάλιστα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν.

Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα της Περιφέρειας για την απομάκρυνση τους.

 

(*ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ)
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στα Χανιά
Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων και της επικινδυνότητας που υπάρχει σε όλο το οδικό δίκτυο παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.
Παρακαλούμε να αποφεύγεται η διέλευση από τις γέφυρες των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Σελίνου λόγω επικινδυνότητας.
Κλειστή παραμένει η γέφυρα του Αλικιανού.
Διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα μετά το Φουρνέ προς Λάκκους καθώς και στον επαρχιακό δρόμο από διακλάδωση από Αργυρούπολη προς Ασή Γωνιά.
Επίσης διακόπτεται η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Περιβόλια – Θέρισο.

Εξάλλου, λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που τρέχουν από τις πλαγιές διακόπτεται η κυκλοφορία στη σήραγγα Τοπολίων μέχρι νεωτέρας, καθώς επίσης και λόγω τεράστιων κατολισθήσεων διακόπτεται η κυκλοφορία από Σκινέ-Πρασέ- Σέμπρωνα-Αγ. Ειρήνη.

Έκκληση στους οδηγούς

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μιλώντας στο cretapost, συστήνει στους οδηγούς όταν βρίσκονται σε έντονα καιρικά φαινόμενα, να σταθμεύουν το όχημα τους σε ασφαλές σημείο μέχρι να περάσει η μπόρα. «Δεν αξίζει να ρισκάρουμε τη ζωή μας για λίγα λεπτά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της αστυνομία, ΕΚΑΒ και συνεργία των Δήμων βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να συνεχιστούν και σήμερα στο νησί μας.

Επί ποδός βρίσκονται και οι εθελοντές.

Από χθες τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου ενημερώνουν τους οδηγούς για τις Ιρλανδικές γέφυρες μετά και την τραγωδία του Γεροπόταμου.

Συγκεκριμένα οι εθελοντές βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής με βάρδιες, στην γέφυρα Κατσαμπά και συγκεκριμένα στην οδό Δερβενακίων, όπου ενημερώνουν τους οδηγούς για την επικινδυνότητα τους κατά την διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων.

Από το πρωί της Δευτέρας στο σημείο βρίσκονται και άνδρες της Τροχαίας Ηρακλείου.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου και συγκεκριμένα από Αγία Πελαγία έως το Φόδελε, καθώς σφοδρή χαλαζόπτωση – η οποία μπορεί να διήρκεσε λίγα λεπτά – είχε όμως ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα.

Στις 2 τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων είχε αποκατασταθεί

(*φώτο από ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση