Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου:

Αναμένονται χιονοπτώσεις: Στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αττικής) και την Εύβοια κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου:

Αναμένονται χιονοπτώσεις: Στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την Ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην Ανατολική Στερεά 400 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Ως προς τους ανέμους:

Αναμένονται πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8-9 μποφόρ) που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Εξασθένιση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ως προς την θερμοκρασία:

Θα παρουσιαστεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου) που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και τις πρωινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ως προς τις βροχές και καταιγίδες:

Κατά τόπους θα υπάρχουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή, όμως από το Σάββατο προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα.

Το λιμεναρχείο του Ηρακλείου… προειδοποιεί

Οδηγίες στους ιδιοκτήτες σκαφών και προειδοποιήσεις στέλνει με ανακοίνωσή του το λιμεναρχείο Ηρακλείου ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύς του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση