HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτα Πηγαϊδάκια ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μανώλης Συντυχάκης

Στα Πηγαϊδάκια ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μανώλης Συντυχάκης

Να δοθεί επειγόντως λύση στο πρόβλημα των πλημυρικών φαινομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σοβαρό πρόβλημα, να κινδυνεύει η κοινότητα Πηγαϊδακίων με πλημύρα σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση, συζητήθηκε με τους κατοίκους, την Κυριακή 3 Φλεβάρη σε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Το τελευταίο διάστημα, σε κάθε βροχόπτωση, δρόμοι και καταστήματα στα Πηγαϊδάκια πλημυρίζουν, «πνίγονται» στα λασπόνερα. Σε κάθε βροχόπτωση, οι κάτοικοι των Πηγαϊδακίων φοβούνται το ενδεχόμενο πλημύρας, αφού ο όγκος των υδάτων και το χώμα που παρασέρνει από τις ορεινές πλαγιές,  συρρέουν προς τους οικισμούς ανεμπόδιστα και  καταλήγουν στους δρόμους και στις ιδιοκτησίες των κατοίκων, οι οποίοι προσπαθούν να τις προστατέψουν με αντιπλημμυρικούς σάκους!

Παρέμβαση – ερώτηση στον Δήμαρχο Φαιστού για το θέμα έγινε από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φαιστού, την αμέσως επόμενη μέρα, Δευτέρα 4 Φλεβάρη. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε την ευθύνη ιδιωτών, που «προκειμένου να καλλιεργήσουν έκαναν παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μη συγκράτηση των βρόχινων νερών, που καταλήγουν στους δρόμους του χωριού». Επιπλέον, διατύπωσε την άποψη ότι, πέρα από την παρέμβαση του Δήμου με μηχανήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κατάστασης, ο Δήμος δεν έχει άλλη αρμοδιότητα και ευθύνη. Η κατασκευή αναλήμματος, που αποτελεί λύση στο πρόβλημα, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου αλλά ευθύνη των καλλιεργητών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού, πέρα από τις όποιες ατομικές παρεμβάσεις,  θεωρούμε ότι εκείνο που πρωτεύει είναι το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων, των κατοίκων του χωριού. Αυτό επιβάλλει να γίνουν αντιπλημυρικά έργα, απαιτεί την εξεύρεση επείγουσας λύσης με σχεδιασμένη παρέμβαση από τον Δήμο, με έκτακτη χρηματοδότηση από Περιφέρεια και κυβέρνηση.

Οι λιμνασμένες γειτονιές, δρόμοι και μαγαζιά στα Πηγαϊδάκια, συνολικά η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αποδεικνύουν την πολιτική προτεραιότητα των δημοτικών αρχών, Περιφέρειας και κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι των Πηγαϊδακίων, στην πλειοψηφία τους μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, να μην πνιγούν άλλη μια φορά όχι μόνο στα λασπόνερα, αλλά και στην «πλημμύρα» των προεκλογικών υποσχέσεων, που κανένα αντίκρισμα δε θα έχουν για τις αγωνίες τους, τα προβλήματα επιβίωσής τους και την ποιότητα ζωής τους. Να δυναμώσουν τη φωνή τους δυναμώνοντας το ΚΚΕ. Να βγάλουν κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα, ώστε να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τόσο στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, για να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο οι αγώνες, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτή την πολιτική.

Διαφήμιση
Διαφήμιση