HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Αλ. Μαρκογιαννάκης για τον ΒΟΑΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης για τον ΒΟΑΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τι έγινε στην συνεδρίαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το θέμα του ΒΟΑΚ και η συντήρησή του τέθηκαν επί…. τάπητος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

Μάλιστα, το θέμα επανήλθε προς συζήτηση όταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επέλεξε να μιλήσει για το έγγραφο του υπουργείου Υποδομών σύμφωνα με το οποίο «αποκλειστικά υπεύθυνη για την συντήρηση και τη λειτουργία του ΒΟΑΚ είναι η Περιφέρεια Κρήτης».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του κ. Μαρκογιαννάκη:

Απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη για την αδικαιολόγητη απραξία του εδώ και ένα μήνα, ζητώντας το λόγο για το πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας όταν οι οδηγοί εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται στους κλεισμένους – από τις κατολισθήσεις – δρόμους. Για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης αποποιήθηκε κάθε ευθύνης καταδεικνύοντας ως αρμόδιο ξανά το Υπουργείο…μεταξύ ευθύνης και γελοιότητας βρίσκεται ο Σταλός.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε σε μία απόφαση του ΣτΕ του 2016, κατά την οποία αρμόδιος ήταν ο ΟΑΚ και στη συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών που πήρε τις αρμοδιότητες. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης είτε από άγνοια είτε σκόπιμα, παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσημη και μεταγενέστερη (Νοέμβριος 2017) χαρτογράφηση του εθνικού οδικού δικτύου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα τη Δ/νση Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, σύμφωνα με την οποία υπεύθυνη για την συντήρηση του ΒΟΑΚ είναι ….η Περιφέρεια!

«Εφόσον ο κ. Αρναουτάκης είναι τόσο σίγουρος για όσα επιχειρηματολογεί, ας βγει δημοσίως και ας αδειάσει το Υπουργείο του κ. Σπίρτζη! Πόσο ακόμη θα παίζει με τη νοημοσύνη των συντοπιτών μας;

Ένα από τα επιτεύγματα αυτής της περιφερειακής διοίκησης είναι πως όχι μόνο έχει εφεύρει από μια δικαιολογία για κάθε αθέτηση προεκλογικής της υπόσχεσης, αλλά και ότι για κάθε παράλειψη, δεν φταίει ποτέ η ίδια αλλά πάντα κάποιοι άλλοι. ΄Όταν όμως έρχεται η ώρα του λογαριασμού οι δικαιολογίες καταρρέουν, οι ψεύτικες υποσχέσεις ξεσκεπάζονται, και η προσπάθεια παραπλάνησης αποκτά ονοματεπώνυμο. Δουλειά σας λοιπόν, κ. Αρναουτάκη είναι πρώτον να έχετε το δρόμο ανοιχτό και δεύτερον να γνωρίζετε ποια είναι τα καθήκοντά σας, οι υποχρεώσεις σας άρα και οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας!» σχολιάζει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση