HomeHL-SportsΈκανε επίδειξη ισχύος ο ΠΑΟΚ, 4-0 τον ΟΦΗ

Έκανε επίδειξη ισχύος ο ΠΑΟΚ, 4-0 τον ΟΦΗ

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την όγδοη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα και την ένατη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα για να διατηρήσει το σωστό βηματισμό πριν τα επερχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο ΟΦΗ δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν ουσιαστικά κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο μέρος με το προβάδισμα των δύο τερμάτων που απέκτησαν σε ένδεκα λεπτά.

Τα αρχικά πλάνα 

Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε να δώσει συνέχεια στο αήττητο των πρώτων 16 αγωνιστικών και παράλληλα την 8η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα .

Από την πλευρά τους οι Κρητικοί, που αναμένουν την άφιξη των Βέρα – Ίσις που θα αναλάβουν την τεχνική ηγεσία  μετά τη λύση της συνεργασίας με το Νίκο Παπαδόπουλο, ήθελαν να επεκτείνουν το αήττητο των τελευταίων δύο αγωνιστικών.

Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει κι έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1.
Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερΐνια στην τετράδα της άμυνας, Σάχοφ και Μαουρίσιο ήταν οι κεντρικοί μέσοι ενώ στην τριάδα που αγωνίστηκε στην πλάτη του προωθημένου Άκπομ βρέθηκαν οι Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί.
Ίδιο σχηματισμό εφάρμοσε και ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Καραμπετάκης, με τον Στρέζο στην εστία, Μπράουν, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γιαννούλης στην άμυνα, Νάστος και Μεγιάδο ήταν τα αμυντικά χαφ, Σασί, Νέιρα, Κοροβέσης στη μεσοεπιθετική γραμμή και στην κορυφή ο Βουό.

«Με σπασμένα τα φρένα» η ομάδα του Λουτσέσκου

 Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον ΟΦΗ από το πρώτο λεπτό του ματς και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου το ποσοστό κατοχής ήταν ήδη στο 61% για τους γηπεδούχους.
Πριν κοπάσουν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στο 22ο λεπτό για τράβηγμα του Βιεϊρίνια εντός περιοχής από το Νάστο, με τον Πορτογάλο να αντικρίζει κίτρινη κάρτα, την Τούμπα δόνησαν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μάτος που βγήκε στον κενό χώρο «από τα σκριν» με έξοχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε απότομα στροφές, έχασε δύο ευκαιρίες με τον Ελ Καντουρί και το Μαουρίσιο για να κάνει το 2-0, το οποίο πάντως δεν άργησε να το πετύχει. Ήταν το 35ο λεπτό όταν ο Ζαμπά δημιούργησε ρήγμα στην πτέρυγα του ΟΦΗ, γύρισε παράλληλα τη μπάλα για να σημειώσει ο Άκπομ το τρίτο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Άγγλος λίγο έλειψε να βρει ακόμη ένα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά το πλασέ από τη γωνία της μικρής περιοχής έφυγε ελάχιστα έξω.

Έφτασε στην ευρύτερη νίκη του φέτος στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αν και ο ΟΦΗ βρήκε κάποιους χώρους στις πτέρυγες και προσπάθησε να γίνει απειλητικός.
Αυτή την αύξουσα διάθεση του ΟΦΗ, που του έδωσε δύο καλές στιγμές στην περιοχή του ΠΑΟΚ οι οποίες δεν έβγαλαν όμως τελική προσπάθεια,  ανέκοψε απότομα το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων στο 65ο λεπτό.
Ο Άκπομ και ο Ζαμπά «χτύπησαν» στην αντεπίθεση, ο Άγγλος έβγαλε την ασίστ και ο Βραζιλιάνος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 3-0.

Το ωραιότερο τέρμα της βραδιάς σημείωσε στο 80ο λεπτό ο Τσούμπα Άκπομ. Ο ‘Αγγλος με καταπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 4-0, σφραγίζοντας την ευρύτερη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Εντός της εβδομάδας ο ΠΑΟΚ περιμένει στην εξ αναβολής 15η αγωνιστική τον ΠΑΣ Γιάννινα, πριν ταξιδέψει την επόμενη Κυριακή στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα αρχικά τον Ατρόμητο και στη συνέχεια την Ξάνθη.

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

 Κίτρινες κάρτες: Βιεϊρίνια (22’), Βαρέλα (83’) – Μεγιάδο (40’), Νάστος (41’), Γιακουμάκης (83’), Ντίνας (86’)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερΐνια – Σάχοφ, Μαουρίσιο (72’ Κάνιας) – Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (67’ Πέλκας), Ελ Καντουρί (82’ Σφιντέρσκι) – Άκπομ

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Στρέζος – Μπράουν, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γιαννούλης – Νάστος, Μεγιάδο – Σασί (61’ Ντίνας), Νέιρα, Κοροβέσης – Βουό (69΄Γιακουμάκης)

Διαφήμιση
Διαφήμιση