Κυρώθηκε κατά πλειοψηφία, στις 3:3ο μετά το μεσημέρι στη βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλή Νίκος Βούτσης, ψήφισαν 300 βουλευτές, και εξ αυτών «ναι» ψήφισαν οι 153, «όχι» ψήφισαν 146 και υπήρξε ένα «παρών» από τον Γρηγόρη Ψαριανό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συμφωνία κυρώθηκε στην ουσία με την ψήφο των οκτώ «προθύμων» βουλευτών, δηλαδή της Κατερίνας Παπακώστα, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Σπύρου Λυκούδη, του Θανάση Παπαχριστόπουλου, της Έλενας Κουντουρά, του Γιώργου Μαυρωτά, του Σπύρου Δανέλλη, και του Σταύρου Θεοδωράκη. «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος παρέμεινε στην κυβέρνηση και έως την τελευταία στιγμή δεν είχε αποσαφηνίσει την πρόθεσή του. «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ένταση προκλήθηκε μετά την ψήφο του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και όταν ακούστηκε το όνομά του φώναξε «Όχι στην προδοσία». Η ψήφος είπε ο Νίκος Βούτσης, θεωρείται άκυρη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα του Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να επιστρέψει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Κ. Μπαρμπαρούσης και να δηλώσει «όχι», προκειμένου να προσμετρηθεί η ψήφος του.

Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης ύψωσε πανό στη Βουλή. Ο Νίκος Βούτσης τον κάλεσε να κατεβάσει το πανό και να ψηφίσει- η ψήφος του ήταν «όχι».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση