HomeΚΡΗΤΗΝίκος Ηγουμενίδης: Δεν είναι τυχαία η κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή για το μεταφορικό ισοδύναμο

Νίκος Ηγουμενίδης: Δεν είναι τυχαία η κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Την ερώτηση συνυπογράφουν 7 Κρήτες βουλευτές, αφού δεν είναι θέμα ενός μόνο βουλευτή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν είναι τυχαία η κατάθεση της ερώτησης για το μεταφορικό ισοδύναμο» δήλωσε σήμερα για την σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για το μεταφορικό ισοδύναμο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. «Ούτε είναι τυχαίος ο χρόνος κατάθεσης, αλλά ούτε και τα ονόματα όσων την συνυπογράφουν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε στο «Ράδιο 9,84» και στην δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη ότι «η προσπάθεια της Κυβέρνησης και οι θυσίες της ελληνικής κοινωνίας έχουν φέρει σ’ αυτό το σημείο την οικονομία ώστε να μπορούμε να πούμε σήμερα ότι, ναι, να μην εξαιρείται η Κρήτη από το μεταφορικό ισοδύναμο ως ένα μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών και της νησιωτικής επιχειρηματικότητας», σημειώνοντας επίσης ότι «την ερώτηση συνυπογράφουν 7 Κρήτες βουλευτές, αφού δεν είναι θέμα ενός μόνο βουλευτή».

Ερωτηθείς για την επικείμενη απάντηση του Υπουργείου, ο Νίκος Ηγουμενίδης διευκρίνισε ότι «η χρονική συγκυρία της ερώτησης έχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει για να επεκταθεί το μέτρο και στην Κρήτη. Δε θέλω να υποκαταστήσω τους Υπουργούς. Έχω επικοινωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς και η απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον», προσθέτοντας ότι «δεν θα μπορούσε η Κρήτη να εξαιρείται από την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι στο κείμενο της ερώτησης, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, σημειώνεται ότι η σημερινή Κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει πιλοτικά το μεταφορικό ισοδύναμο, έχοντας θεσμοθετήσει για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση