Εικόνες ντροπής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όταν μετά τα επεισόδια που προκάλεσε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων στα σκαλάκια της Βουλής, τα ΜΑΤ έκαναν εκταταμμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο κόσμος στο πάνω μέρος της πλατείας.

Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος για να καταστείλουν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι (οι οποίοι τους επιτέθηκαν με λοστάρια), με αποτέλεσμα το πλήθος έντρομο να τρέχει αριστερά και δεξιά για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Ηλικιωμένοι, ρασοφόροι αλλά και νεότεροι, έψαχναν να βρουν λίγο νερό για να ρίξουν στο πρόσωπό τους, έβαζαν στα πρόσωπό τους τα ρούχα τους για να μπορέσουν να πάρουν ανάσες, ενώ κατά πληροφορίες ηλικιωμένες λιποθύμησαν και υπάρχουν και τραυματίες.

Μωρό στο νοσοκομείο από τα χημικά

Αγωνία για ένα μωράκι περίπου δύο ετών που μεταφέρθηκε από το Σύνταγμα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για ένα μωρό που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και έγιναν προσπάθειες για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μωρό δεν είχε τις αισθήσεις του.

Μαχαίρωσαν άνδρα στο κέντρο της Αθήνας
Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας δέχθηκε μαχαίρωμα από αγνώστους, οι οποίοι του επιτέθηκαν, του έκαψαν την μοτοσικλέτα και τον μαχαίρωσαν.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού, στα Εξάρχεια.

Το θύμα έχει δεχθεί μαχαιριά στο μηρό και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό.
1

2

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι υπάρχουν και τραυματίες αστυνομικοί.

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών έκανε η Αστυνομία και στις 15:40, στα πλαϊνά της Βουλής, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Δέκα τραυματίες αστυνομικοί

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.

Στοιχεία για τους πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις και που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, δεν υπάρχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=m7D1OWnWkAA

iefimerida.gr, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση