HomeHL-9Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση της Ευαγγελίας Λυτινάκη

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση της Ευαγγελίας Λυτινάκη

Τα ψώνια στο κόκκινο καροτσάκι και οι διαφωνίες για το παραθαλάσσιο οικόπεδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πραγματικό θρίλερ με προεκτάσεις έχει εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης της 76χρονης Ευαγγελίας Λυτινάκη από τα Χανιά, όπως προκύπτει από την έρευνα της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη.

Τα ίχνη της 76χρονης Ευαγγελίας χάθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, και ενώ διένυε με τα πόδια κουβαλώντας ένα κόκκινο καροτσάκι με ψώνια τη μικρή απόσταση από τη στάση του υπεραστικού λεωφορείου μέχρι το σπίτι του αδελφού της, όπως πιθανολογείται.

lytinakh2

Η αγνοούμενη, σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, συνήθιζε τις Κυριακές να επισκέπτεται τα αδέλφια της στην Αγία Μαρίνα προσφέροντάς τους τρόφιμα και διάφορες άλλες προμήθειες, μια πρακτική που γνώριζαν καλά και οι γείτονές της στην Νέα Χώρα Χανίων όπου διέμενε μόνιμα.

Το μοιραίο απόγευμα, η Ευαγγελία Λυτινάκη έφτασε με το υπεραστικό λεωφορείο, φορτωμένη με ψώνια από τη Νέα Χώρα στην Αγία Μαρίνα. Άφησε στη στάση του λεωφορείου το καροτσάκι και εν συνεχεία κρατώντας σακούλες με ψώνια έκανε μια πρώτη διαδρομή μέχρι το σπίτι του αδελφού της, όπου και του παρέδωσε τις προμήθειες. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία τους, ο επίσης ηλικιωμένος άνδρας δεν την άκουσε να του λέει ότι θα επέστρεφε αμέσως, παρά μόνο ενδιαφέρθηκε να μάθει πότε θα ερχόταν για τα Χριστούγεννα ο γιος του και αγαπημένος της ανιψιός από το εξωτερικό.

Η στιγμή που η αγνοούμενη κατευθύνεται με τις σακούλες από τη στάση στο σπίτι του αδελφού της έχει καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας, όπως επίσης και η δεύτερη διαδρομή που έκανε λίγα λεπτά αργότερα με το κόκκινο καροτσάκι που είχε αφήσει στο σημείο όπου αποβιβάστηκε από το λεωφορείο. Η δεύτερη αυτή διαδρομή όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού τα ίχνη της χάνονται μυστηριωδώς.

lytinakh

Οι οικογενειακές διαφωνίες για το οικόπεδο – φιλέτο

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η εκπομπή της κ. Νικολούλη η 76χρονη Ευαγγελία και τα δύο αδέλφια της, είχαν μια πρόσφατη διαφωνία σχετικά με την πώληση ενός παραθαλάσσιου οικοπέδου που έχουν στην ιδιοκτησία τους, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας όπου ζουν. Ωστόσο η αγνοούμενη, η οποία βρισκόταν σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και δεν είχε δική της οικογένεια, δεν επιθυμούσε την πώληση του μεριδίου της.

Η άρνησή της αυτή φαίνεται πως είχε προκαλέσει τριβές μεταξύ των αδελφών και μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε πάψει να φροντίζει την οικογένεια της αδελφής της όπως έκανε με τον ηλικιωμένο αδελφό της. Εξάλλου, η ίδια η αδελφή της ισχυρίστηκε ότι η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνήσει ήταν λίγες μέρες πριν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της 76χρονης και επισήμανε ότι το δεύτερο φορτίο με τα ψώνια στο κόκκινο καροτσάκι δεν προοριζόταν για την ίδια.

Γείτονες της Ευαγγελίας Λυτινάκη στην πολυκατοικία όπου διέμενε στη Νέα Χώρα δήλωσαν ότι ήταν μια ιδιαίτερα δυναμική και μαχητική γυναίκα που διεκδικούσε με σθένος το δίκιο της. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή όταν ο αδελφός και ο ανιψιός της άρχισαν να ανησυχούν από την πολυήμερη απουσία της. Συνοδευόμενοι από αστυνομικούς έλεγξαν το διαμέρισμά της όπου προέκυψε ότι τα πάντα ήταν τακτοποιημένα και ασφαλισμένα, όπως ακριβώς συνήθιζε η 76χρονη. Επίσης, στην εκπομπή τονίστηκε ότι η αγνοούμενη δεν ενημέρωση ποτέ την εταιρία καθαρισμού που φρόντιζε το διαμέρισμά της για την απουσία της, πράγμα που φρόντιζε πάντα να κάνει στο παρελθόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση