HomeHL-9Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον Άγιο Διονύσιο

Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον Άγιο Διονύσιο

Τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.

kolonaki-ekrhksh2

Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων. Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο και άρχισε να περιεργάζεται το μεταλλικό κουτί που φέρεται να είχε μέσα έναν ωρολογιακό μηχανισμό. Τότε ΄προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έχει μεταφερθεί στο 401 και ο νεωκόρος στον Ευαγγελισμό.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=S9ulU-yjU_k

Η είδηση μεταδίδεται και από τα ξένα δίκτυα.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών στον «Θέμα 104,6»: Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός

Σοκαρισμένος από την έκρηξη του σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς».

kolonaki-ekrhksh4

Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας.

«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.

«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

kolonaki-ekrhksh5

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την έκρηξη

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2DPD4eN3-gM

Στις αρχές Δεκεμβρίου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει, γκαζάκια έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησιές Θεσσαλονίκης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση