HomeHL-9Τα αφεντικά στο λιόφυτο και οι διαρρήκτες στο σπίτι

Τα αφεντικά στο λιόφυτο και οι διαρρήκτες στο σπίτι

Πήραν κοσμήματα αξίας περίπου 5.500 ευρώ και 300 ευρώ σε μετρητά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε οικογένεια σε χωριό του Ηρακλείου,παραμονές των Χριστουγέννων.

Όσο εκείνοι ράβδιζαν τις ελιές τους, κάποιοι άλλοι …ράβδιζαν το σπίτι τους. Για την ακρίβεια το «έγδυσαν» από κοσμήματα και μετρητά. Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ, οι δράστες μπήκαν σαν… κύριοι στο σπίτι με το κλειδί στο χέρι αφού, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, βρήκαν το κλειδί που είχε κρεμάσει ο ιδιοκτήτης σε εξωτερική αποθήκη στην αυλή.

Με βάση την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, οι δράστες πήραν κοσμήματα αξίας περίπου 5.500 ευρώ και 300 ευρώ σε μετρητά.

Την ανάγκη να είναι οι πολίτες προσεκτικοί και να μην διευκολύνουν με τον τρόπο τους τους διαρρήκτες σχολίασε αστυνομική πηγή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που περιέγραψε, βλέποντας κάμερα ασφαλείας μετά από διάρρηξη σε οικία.

Η πέτρα και ο μπαξές

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε κρύψει το κλειδί στην απέναντι πλευρά του δρόμου, κάτω από μία μεγάλη πέτρα, πιστεύοντας προφανώς ότι ήταν η τέλεια κρυψώνα και θα μπορούσε να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Στο βίντεο καταγράφεται ο δράστης να ανασηκώνει την πέτρα, να παίρνει το κλειδί, να κατευθύνεται στο σπίτι, το οποίο φυσικά «άδειασε», χωρίς να ρίξει σταγόνα ιδρώτα.

Σε άλλη περίπτωση η ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας έφυγε το πρωί για τη δουλειά της, αφήνοντας το κλειδί στη γλάστρα με τους μπαξέδες. Και επειδή «απ’ όλα έχει ο μπαξές», ο κλέφτης της ιστορίας βρήκε πολύ εύκολα το κλειδί, άνοιξε όμορφα και ωραία την κεντρική είσοδο, «φόρτωσε», έκλεισε ξανά την πόρτα, επέστρεψε το κλειδί στη γλάστρα, έκλεισε και την εξώπορτα και όλα καλά!

ΠΑΤΡΙΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση