HomeΚΡΗΤΗΗ “Αγωνιστική Συσπείρωση” για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Η “Αγωνιστική Συσπείρωση” για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Παρά την κατάκτηση και δεύτερης έδρας οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον απολογισμό της με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου κάνει η παράταξη της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης” η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την κατάκτηση και δεύτερης έδρας, επισημαίνει ωστόσο ότι οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:

ekloges-elme

Στην ανακοίνωση της παράταξης τονίζεται:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές στηρίζοντας το σωματείο, που στήριξαν το ταξικό ψηφοδέλτιο της ρήξης και της ανατροπής, αναδεικνύοντάς την σε δεύτερη δύναμη. Η Αγωνιστική Συσπείρωση ενισχύθηκε σε ψήφους και σε ποσοστό, αποκτώντας και δεύτερη έδρα, γεγονός που είναι θετικό βήμα για νέους και πιο δυναμικούς αγώνες..

Παρόλ` αυτά οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί στο κίνημα, καθώς οι δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ενισχύθηκαν ή διατήρησαν τα ποσοστά τους, γεγονός που αποκαλύπτει τις αυταπάτες που πολλοί συνάδελφοι ακόμη διατηρούν για τον πραγματικό ρόλο των συγκεκριμένων παρατάξεων. Ένα βασικό συμπέρασμα παραμένει, πως η ανασύνταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαραίτητο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η απαλλαγή από τον παλιό αλλά και το νεόκοπο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Δίνουμε τη μάχη για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς χωρίς κριτήρια που οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και στην απόλυση.

Αγωνιζόμαστε για την ανάκτηση των απωλειών μας, για ένα σχολείο αντάξιο των σύγχρονων αναγκών.

Δεν εφησυχάζουμε αλλά συνεχίζουμε αταλάντευτα στον οργανωμένο αγώνα, στη λαϊκή ενότητα, στη συμμαχία μας με τους γονείς, τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, στην ανυποχώρητη πάλη.

Δεν υπάρχει άλλη λύση”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση