HomeΕΛΛΑΔΑΦωτιές άναψε ο Τσακαλώτος στη Βουλή

Φωτιές άναψε ο Τσακαλώτος στη Βουλή

«Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν ό,τι πιο διχαστικό» -Εντονες αντιδράσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φωτιές άναψε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε τον λόγο εκτός προγράμματος και χαρακτήρισε άκρως «διχαστική» την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου στάθηκε η τοποθέτηση του εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα έγιναν χθες στη Βουλή μίλησε για αδιανόητη σε ήθος και επίπεδο συζήτηση η οποία μετατρέπει την πολιτική σε αρένα αγοραίας αντιπαράθεσης ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε τον λόγο και εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τα έδρανα της Ν.Δ επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Οντως χθες έγιναν ομιλίες που δεν τιμούν το πολιτικό μας σύστημα. Θεωρείτε όμως ότι η δική μας πλευρά είπε κάποιους προδότες ή ότι πούλησαν τη Μακεδονία; Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που δεν έχω ξανακούσει στην ζωή μου. Να μην τσουβαλιάζουμε ότι όλα ίδια είναι. Ποτέ δεν είπαμε εχθές ότι υπάρχουν προδότες εδώ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα είπε ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές».

Τα έδρανα της Ν.Δ «πήραν φωτιά» με τους «γαλάζιους βουλευτές να υπενθυμίζουν στον κ. Τσακαλώτο ότι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού χαρακτήριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως «Τσολάκογλου», «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες».

Η αναφορά Τσακαλώτου προκάλεσε την απάντηση του κ. Σκανδαλίδη ο οποίος επανήλθε λέγοντας «δεν ξέρω τι λέξεις χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του ομιλία.  Όμως τα τελευταία χρόνια στην αίθουσα αυτή ακούγονται οι λέξεις «γερμανοτσολιάς», «προδότης» υποτελείς» . Δεν είναι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση υπεύθυνη για τον τρόπο διαλόγου που έγινε χθες; Είναι μόνο ο Μητσοτάκης ή μήπως και οι δύο; Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση όταν καλλιεργεί αυτό το κλίμα τόσα χρόνια;».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση