HomeΕΛΛΑΔΑΜεγάλη μέρα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Μεγάλη μέρα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Υπερψηφίστηκε η τροποποίηση του Καταστατικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη δύσκολη πορεία του εκσυγχρονισμού του πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ).

Κατά τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών και Τακτικών Μελών του, που συγκλήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (άνω των τριών τετάρτων που απαιτούνταν) η τροποποίηση του Καταστατικού του Εθνικού Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι το Καταστατικό παρέμενε αμετάβλητο επί 53 έτη δημιουργώντας σειρά προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του ΕΕΣ που είχαν επισημανθεί επανειλλημμένως και από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Το επόμενο – και ταχύτατο – βήμα που πρέπει να γίνει είναι η εγγραφή νέων μελών και η πραγματοποίηση νέων αρχαιρεσιών με ευρεία κοινωνική βάση. Ο χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το τέλος του έτους, ειδάλλως θα ενεργοποιηθεί η αναστολή της λειτουργίας του ΕΕΣ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (έγκυρα: 480, υπέρ της τροποποίησης: 408, κατά: 72) ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος κατά την εισαγωγική του ομιλία ενώπιον των μελών του Ε.Ε.Σ. είχε προειδοποιήσει για τα πολλαπλά αδιέξοδα που θα προκαλούσε στην πορεία του Εθνικού Συλλόγου ενδεχόμενη καταψήφιση του νέου Καταστατικού, και πιο συγκεκριμένα για την αναστολή της δράσης του στην Ελλάδα.

Ο κίνδυνος αυτός, όπως εκτίμησε η ηγεσία του ΕΕΣ, απομακρύνεται με το αποφασιστικό βήμα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, διότι ο ΕΕΣ υλοποιώντας ένα ακόμη προαπαιτούμενο της Διεθνούς Ομοσπονδίας θα διαθέτει πλέον (μετά και την επικύρωσή του από το Πρωτοδικείο Αθηνών) ένα σύγχρονο Καταστατικό, το οποίο σύμφωνα και με τους εκπροσώπους της Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού που παρέστησαν στη Συνέλευση είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις Αρχές και το όραμα του Διεθνούς Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση