HomeHL-9Γιος γνωστού επιχειρηματία καταγγέλλει ότι του επιτέθηκαν αστυνομικοί

Γιος γνωστού επιχειρηματία καταγγέλλει ότι του επιτέθηκαν αστυνομικοί

Τι αναφέρει η αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 36χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία της Κρήτης συνελήφθη για εξύβριση και απειλή σε βάρος αστυνομικών, ο ίδιος όμως υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, αλλά δέχτηκε και αδικαιολόγητη επίθεση από αυτούς, με αποτέλεσμα να τους μηνύσει και να συλληφθούν κι εκείνοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», πρόκειται για ένα άγριο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, στην πλατεία Λιονταριών, στις 4.30 το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Τόσο οι αστυνομικοί όσο και ο 36χρονος μέσω του δικηγόρου του δίνουν τη δική τους εκδοχή για το τι έγινε, παρουσία αυτοπτών μαρτύρων.

Ο δικηγόρος του 36χρονου, κ. Μάνος Καλλέργης, ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι ο πελάτης του βρισκόταν ξημερώματα Κυριακής με φιλική του παρέα στο κέντρο του Ηρακλείου.

«Κάποια στιγμή είδε ένα φίλο του, στο απέναντι πεζοδρόμιο και του φώναξε «πού είσαι ρε μ…». Αμέσως μόλις χαιρέτησε τον φίλο του, του επιτέθηκαν, όπως λέει ο κ. Καλλέργης, έξι αστυνομικοί, χωρίς λόγο.

«Ίσως θεώρησαν ότι ο πελάτης μου απευθυνόταν σε αυτούς και τους εξύβρισε. Όμως, ο 36χρονος δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, χαιρέτησε απλώς με αυτό τον τρόπο έναν φίλο του».

Τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 36χρονος, όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν στο κεφάλι. «Ο πελάτης μου θα εξεταστεί σήμερα από ιατροδικαστή. Το χτύπημα στο κεφάλι είναι εμφανές, μια αμυχή δέκα εκατοστών».

Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από την πλευρά τους λένε ότι όχι μόνο δεν χτύπησαν τον 36χρονο, αλλά απλώς τον ακινητοποίησαν όταν πρόβαλε αντίσταση, μετά την εξύβρισή τους, χωρίς λόγο. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ακόμη ότι ο συλληφθείς «βγήκε από ένα μαγαζί όταν είδε τους αστυνομικούς και άρχισε να τους βρίζει».

Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ, «ο 36χρονος αντιστάθηκε όταν επιχειρήθηκε να τον ακινητοποιήσουν για να τον ελέγξουν, χωρίς όμως να ασκήσουν βία σε βάρος του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση