HomeHL-SportsΙσόπαλο το ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο

Ισόπαλο το ντέρμπι αιωνίων στο Φάληρο

Χωρίς νικητή για δεύτερη σερί σεζόν το ντέρμπι “αιωνίων” στο Καραϊσκάκη, αφού ο Σισέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε το γκολ του Κάτσε 61'

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι γηπεδούχοι καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια, είχαν πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, όμως ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το παιχνίδι που επιθυμούσε ο Γιώργος Δώνης. Κλειστά πίσω και σε μία στιγμή, στη μοναδική του αγώνα, να σκοράρει και να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Κότσαρης που πήρε τη θέση του τραυματία Διούδη -χτύπησε στο κεφάλι- είχε δύο καλές αποκρούσεις αρχικά σε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου για να κάνει το 1-1 και εν συνεχεία σε κεφαλιά του Φορτούνη για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για χέρι του Μακέντα μέσα στην περιοχή λίγα λεπτά πριν το γκολ του Σισέ…

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-2-3-1 για να παρατάξει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Σα τερματοφύλακας με τον Ελαμπντελαουί δεξιά, τον Κούτρη αριστερά και τον Σισέ δίπλα από τον Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης τα αμυντικά χαφ με τον Νάτχο μπροστά τους. Φορτούνης και Ποντένσε στα άκρα με τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 3-4-3 ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη. Τερματοφύλακας Διούδης και στο κέντρο της άμυνας οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης. Κουρμπέλης, Κάτσε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Γιόχανσον δεξιά, Ινσούα αριστερά και οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα στην επίθεση.

Αργός ρυθμός, λίγες φάσεις

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα δευτερόλεπτα την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε με κάθετες μπαλιές να περάσει την μπάλα στην περιοχή του Διούδη, χωρίς να το καταφέρει. Το… αρχικό πλάνο άλλαξε γρήγορα για τους “ερυθρόλευκους”, με την μπάλα να πηγαίνει συνεχώς στα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά.

Οι “πράσινοι” έχοντας φορτώσει τον άξονα επιχειρούσαν με μεγάλες μεταβιβάσεις να βγάλουν τον Μακέντα σε θέση βολής, ωστόσο Σισέ και Βούκοβιτς ήταν πάντα σε σωστή θέση και δεν επέτρεψαν στον επιθετικό του Παναθηναϊκού να γίνει επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα μόνο ένα σουτ είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Κάτσε, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Σα.

Αντίθετα ο Διούδης ήταν περισσότερο σε εγρήγορση, αφού η μπάλα ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή του. Αυτό του βγήκε σε καλό στο 38′, καθώς βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Ποντένσε στην καλύτερη -ίσως και μοναδική- αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μισού.

Ο Πορτογάλος πήγε να περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάτι που είχε επιχειρήσει και στην αρχή του αγώνα, όταν σωστά καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Ισως εκείνη η κίνηση του να τον… πρόδωσε στη φάση που του δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Χασάν να πέφτει στο έδαφος με πρόβλημα στο πόδι, το οποίο και του κόστισε τη συμμετοχή στο δεύτερο 45λεπτο.

Ευστοχία Παναθηναϊκού, αστοχία Ολυμπιακού

Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Χασάν στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του εκεί. Μία φορά βρέθηκε σε θέση βολής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να μην μετράει για φάουλ του Νάτχο στον Διούδη.

Σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και αποχώρησε τραυματίας με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον χειροκροτά.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι… άνοιξε και το εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός. Ο Κάτσε με ωραίο τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπουχαλάκη και με βολέ στην κίνηση την έστειλε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Σα, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει το γκολ.

Ο Μαρτίνς αμέσως έριξε στον αγώνα τον Μάνο και πέρασε τον Χριστοδουλόπουλο στα άκρα, με τους “ερυθρόλευκους” να πιέζουν ασφυχτικά και να ψάχνουν με γεμίσματα να λύσουν το “Γόρδιο δεσμό”.

Ο Δώνης προσπάθησε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο του Μουνιέ, όμως ο τελευταίος μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ήταν στην περιοχή του Κότσαρη βοηθώντας για τη διατήρηση του μηδέν.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση με τον Κότσαρη να διώχνει εκπληκτικά το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ενώ το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Ελαμπντελαουί να πανηγυρίσει.

Το 0-1 δεν έμεινε μέχρι το τέλος, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ποντένσε γύρισε από τα δεξιά με το κεφάλι και ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Σισέ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (63′ Μάνος), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Νάτχο (77′ Καμαρά), Ποντένσε, Χασάν (46′ Χριστοδουλόπουλος).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (52′ Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (73′ Πούγγουρας), Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση