HomeHL-SportsΈχουμε πρωτάθλημα, κύριοι!

Έχουμε πρωτάθλημα, κύριοι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Πολλά αρνητικά μπορεί να βρει κάποιος, στο πρωτάθλημα της Superleague, όχι όμως ότι δεν είναι συναρπαστικό.

Η διαφορά της 1ης με την 5η θέση είναι μόλις στους 6 βαθμούς, με τον έκτο ΠΑΟ να ακολουθεί κατά πόδας.  Η τελευταία αγωνιστική, με την πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ, την εκπληκτική απόδοση του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ και το διπλό του Ολυμπιακού στο Βικελίδης , έδειξε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν τις υψηλότερες θέσεις στο πρωτάθλημα.

O ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να κάνει το 9 στα 9 και να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τον Ατρόμητο που απέχει μόλις δύο βαθμούς. Αν και έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και οι επόμενες αγωνιστικές είναι θεωρητικά πιο βατές , ενδιάμεσα υπάρχουν 3 ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα κρίνουν την φετινή πορεία του Δικεφάλου στο Europa League.

Ειδικά τα παιχνίδια με Βίντι (εκτός) και Μπάτε (εκτός) θα κρίνουν τα πάντα και είναι άγνωστο πως θα επηρεάσουν όλα αυτά την απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα

Ο δεύτερος και αήττητος Ατρόμητος ως τώρα, έχει ένα πρόγραμμα φωτιά τις επόμενες αγωνιστικές, καθώς με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη που είναι θεωρητικά βατή, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό εκτός και τον Ολυμπιακό και τον Άρη εντός.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τους Περιστεριώτες , καθώς όσο λιγότερες απώλειες θα έχουν σε αυτές τις 5 αγωνιστικές τόσο θα ισχυροποιήσουν την θέση τους στην βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης με το ντέρμπι των αιωνίων την Κυριακή θέλει να συνεχίσει την προσπάθεια του για άνοδο στην βαθμολογία που άρχισε στο Βικελίδης.

Αμέσως μετά τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και είναι ξεκάθαρο ότι  με δύο νίκες θα δηλώσει παρόν στην διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Η εκπληκτική Ξάνθη που έχει αναρριχηθεί, τις τελευταίες αγωνιστικές στην βαθμολογία, θα θέλει να κερδίσει την ερχόμενη αγωνιστική στα Πηγάδια τον Πανιώνιο για να διατηρηθεί ψηλά, καθώς στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ο κίνδυνος για απώλεια βαθμών είναι άμεσος.

H AEK , μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με ενδιάμεση στάση το Μόναχο, θα θέλει να αρχίσει από το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό την προσπάθεια ανάκαμψης της καθώς το πρόγραμμα της τις επόμενες αγωνιστικές είναι σαφώς πιο βατό.

Τέλος ο Παναθηναϊκός, που έχει μείνει πιο πίσω στην βαθμολογία, ξεκάθαρα λόγω του -6 , θέλει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης και να συνεχίσει την προσπάθεια του να διατηρηθεί στα υψηλότερα στρώματα.

Το πρόγραμμα του είναι δύσκολο καθώς θα αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, Άρη και ΟΦΗ εκτός, αλλά έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει, ειδικά αν αποκτήσει ψυχολογία με ένα καλό αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Είναι φανερό, ότι και με τους Άρη και Παναιτωλικό να έπονται, οι θέσεις που οδηγούν στην ευρωπαϊκή έξοδο αλλά και αυτή του πρωταθλητή , θα διεκδικηθούν από πολλές ομάδες μέχρις εσχάτων.

Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει ως τώρα ένα ελαφρύ προβάδισμα για τον τίτλο και οι Ατρόμητος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ότι θα κλείσουν την πεντάδα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο σε ένα τόσο συναρπαστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση