HomeHL-9Επί τάπητος…. οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Π. Σκουρλέτη στο Ηράκλειο

Επί τάπητος…. οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Π. Σκουρλέτη στο Ηράκλειο

Σε σύσκεψη μελών τοπικών οργανώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για όλους και για όλα έκανε λόγο ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στελεχών του κόμματος από ολόκληρη την Κρήτη, στην οποία συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για δύο μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τις προηγούμενες, διευκρινίζοντας ότι “ η πρώτη είναι ότι το 2014 κανείς δεν φανταζόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε την κυβέρνηση το ’15. Και η δεύτερη, ότι σήμερα έχουν περάσει κάποια χρόνια διακυβέρνησης κατά τα οποία έχουμε αποδείξει, έμπρακτα, ότι στηρίξαμε την αυτοδιοίκηση. Δεν θα βρείτε ούτε έναν δήμαρχο της Κρήτης, που να πει ότι από το υπουργείο Εσωτερικών, από την κυβέρνηση, δεν υπήρξε μία έμπρακτη στήριξη της αυτοδιοίκησης, με υλικούς όρους.

Ταυτόχρονα κάναμε πράξη μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση ψηφίζοντας την απλή αναλογική, που δημιουργεί νέες δυνατότητες για την έκφραση των πολιτών και για την χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών. Άρα, όταν εμείς μιλάμε για την αυτοδιοίκηση δεν μιλάμε με μια λογική χρισμάτων. Δεν έχω στον φάκελό μου χρίσματα από την Αθήνα για τους δήμους της Κρήτης”.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, λέγοντας ότι είχε μία πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και επισημαίνοντας ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η περιφέρεια, τα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, είναι πρώτα απ’ όλα των Ελλήνων πολιτών.

Σχετικά με τα ονόματα υποψηφίων για το δήμο Ηρακλείου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι θα γίνουν γνωστά από τις τοπικές οργανώσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, κάνοντας λόγο για ευρύτερες συναινέσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση