HomeΚΡΗΤΗΠροσπάθειες για τα προβλήματα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Προσπάθειες για τα προβλήματα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου Σ. Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση στη Βουλή με θέμα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστή της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας Σωκράτη Βαρδάκη, των προέδρων των Διαρκών επιτροπών κ.κ. Μανιού Νίκου, Καφαντάρη Χαράς, Μπαλαούρα Μάκη, Συρίγου Αντώνη, παρουσία του κ. Σερμπέτη Σέργιου, συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση και των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Γκαρά Νατάσας, Μπγιάλα Χρήστου, Ρίζου Δημήτρη, Θεοφύλακτου Γιάννη,  Πρατσόλη  Αναστάσιου, Κάτση Μάριου, Μπάρκα Κωνσταντίνου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στην μεγάλη σημασία του προγράμματος για την φροντίδα ευάλωτων ομάδων όπως ηλικιωμένων  και ΑμεΑ, τονίζοντας ότι σε αυτές τις δομές εδώ και 15 χρόνια, από το 2002 έως και σήμερα, κάτω από δύσκολες συνθήκες εξυπηρετούν 100.000 και πλέον συμπολίτες μας. Οι εκπρόσωποι κάλεσαν τόσο το Υπουργείο, όσο και τους Βουλευτές σε εξεύρεση λύσης για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλο το υφιστάμενο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης,  όπως και το σύνολο των βουλευτών και των βουλευτριών επισήμανε ότι: «οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργάστηκαν με συνέπεια και συνέχεια, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, καλύπτοντας επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφές ότι τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλει κάθε δυνατή και ουσιαστική προσπάθεια, μελετώντας σχέδιο προκήρυξης που θα σταματήσει την ομηρία των εργαζομένων αυτών και θα αποκαταστήσει την αδικία στο σύνολο.

Ένα σχέδιο που θα προκύψει άμεσα από διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων, θα αντιμετωπίζει και θα αποκαθιστά προβλήματα 15ετίας συνολικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση