HomeHL-9Καπετανάκειο: Κάνουν κατάληψη για να βγουν από τα… λυόμενα

Καπετανάκειο: Κάνουν κατάληψη για να βγουν από τα… λυόμενα

Στις… λεπτομέρειες έχει «κολλήσει» το έργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν χθες οι παραδοσιακές – πλέον – καταλήψεις που πραγματοποιούν κάθε χρόνο μαθητές σε διάφορα σχολεία της Κρήτης με στόχο να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που έχουν να κάνουν κυρίως με ελλείψεις σε καθηγητές αλλά και αναλώσιμα υλικά.

Ωστόσο, σε ένα σχολείο της Κρήτης οι μαθητές κάνουν κατάληψη επειδή δεν έχουν ουσιαστικά… σχολείο!

Πρόκειται για το Καπετανάκειο που οι περίπου 300 μαθητές του 1ου Ενιαίου λυκείου Ηρακλείου τα τελευταία 10 χρόνια κάνουν μάθημα σε… λυόμενα καθώς γίνονται εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Στις… λεπτομέρειες έχει «κολλήσει» το έργο

Τα τελευταία 10 χρόνια μαθητές έρχονται, μαθητές φεύγουν κι όμως οι σκαλωσιές δεν λένε να βγουν από το κτίριο με τις εργασίες συνέχεια να «μπλοκάρουν» για γραφειοκρατικούς συνήθως λόγους.

Μία το ότι το έργο χρειαζόταν να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μία επειδή δεν τα έβρισκε ο δήμος Ηρακλείου με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, οι εργασίες άρχισαν και μετά από λίγο καιρό σταματούσαν.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το κτίριο όπου στεγάζεται το γυμνάσιο έχει ολοκληρωθεί – κι ευτυχώς τα παιδιά έφυγαν από τα λυόμενα – ωστόσο το κτίριο όπου στεγάζεται το λύκειο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, έχει «κολλήσει» στις… λεπτομέρειες καθώς χρειάζεται μόνο να μπουν τα κουφώματα και να βαφτεί!

Τα χρονοδιαγράμματα που ποτέ δεν… τηρήθηκαν

Άπειρα είναι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ακούσει διευθυντές, καθηγητές και σχολές γονέων του πολύπαθου 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου από τους εκάστοτε αρμόδιους αντιδημάρχους αλλά κανένα απ’ αυτά δεν έχει τηρηθεί.

Το τελευταίο έλεγε πως ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Ενιαίο Λύκειο θα βρει τους μαθητές στα νέα κτίρια ωστόσο όλοι βρίσκονται στο… περίμενε!

Το δυστύχημα είναι πως με την αδυναμία της συνεννόησης και της απαραίτητης πίεσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής προς τον εργολάβο – αλλά και προς όποιον είναι υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις – την πληρώνουν τα… παιδιά που είτε με κρύο, είτε με καύσωνα κάνουν μάθημα στα λυόμενα.

Πορεία προς την… Λότζια

Αύριο, για μία ακόμα φορά, οι μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο προς την Λότζια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, θα επιχειρήσουν να μιλήσουν με τον δήμαρχο ζητώντας του πλέον σωστά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση