HomeHL-9Θέλησε να «βγάλει» παράνομα από τη χώρα μια αλλοδαπή και συνελήφθη

Θέλησε να «βγάλει» παράνομα από τη χώρα μια αλλοδαπή και συνελήφθη

Για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού  για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Μαζί με τον 28χρονο συνελήφθη και μία 22χρονη νεαρή, επίσης αλλοδαπή, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, επειδή κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος συνόδευσε τη νεαρή στο αεροδρόμιο προκειμένου να τη βοηθήσει να επιβιβαστεί μαζί του με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε πτήση που είχε προορισμό την Αυστρία.

Η νεαρή στον έλεγχο διαβατηρίων έδειξε στους αστυνομικούς το διαβατήριο της, το οποίο υποτίθεται πως είχε εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές. Πολύ γρήγορα ωστόσο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα της κοπέλας ήταν παραποιημένα με αποτέλεσμα να συλληφθούν τόσο η γυναίκα όσο και ο συνοδός της.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 28χρονος συνοδός ήταν εκείνος που προμήθευσε στην κοπέλα το πλαστό διαβατήριο το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε βάρος και των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση