HomeHL-9Τα πρόσωπα που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στις δημοτικές εκλογές

Τα πρόσωπα που θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής στις δημοτικές εκλογές

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου η επιλογή των υποψηφίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές και στο Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να ανακοινώσουν τα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν σε όλη την Ελλάδα.

Στον νέο φορέα θεωρούν τις επικείμενες εκλογές, στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, ιδιαιτέρως σημαντικές για την πορεία και το μέλλον του εγχειρήματος, αλλά και ένα crashtest ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ταυτόχρονα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρείται για την Κεντροαριστερά ένας χώρος, όπου εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρά ερείσματα, αλλά και εκείνος που κράτησε όρθιο το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα.

Στόχος του νέου φορέα είναι οι υποψήφιοί του να επικρατήσουν σε πολλές πρωτεύουσες νομών σε όλη την Επικράτεια, αλλά και να περάσουν τους αντίστοιχους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη κατηγορούν το κυβερνών κόμμα ότι θολώνει τα νερά και αποφεύγει να μετρήσει δυνάμεις σε Περιφέρειες και Δήμους, επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που συνιστά, όπως λένε, ομολογία αδυναμίας.

Η διαδικασία για την αξιολόγηση και την επιλογή των υποψηφίων έχει ξεκινήσει – από τις κατά τόπους Ν.Ε – και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου ενώ, καθίσταται σαφές ότι όλοι όσοι αποδεχθούν τη διαδικασία αξιολόγησης με τη συμμετοχή τους, δεσμεύονται και από τις τελικές αποφάσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η επιτροπή των ψηφοδελτίων για την Αυτοδιοίκηση, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Καμίνης, έχει αποφασίσει να επιλέξει υποψηφίους σε όλους τους Δήμους, ώστε να «σπάσει» το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

Σε κάποιους δήμους πάντως το Κίνημα Αλλαγής θα αποφύγει να δώσει τα παραδοσιακά «χρίσματα». Θα αφήσει τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων να ανακοινώσουν μόνοι τους τις υποψηφιότητες και στην πορεία θα καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν.

Η μάχη της… Κρήτης

Τον γρίφο της υπόθεσης με τίτλο «υποψηφιότητα στο δήμο Ηρακλείου» επιχειρεί να λύσει το Κίνημα Αλλαγής, με αλληλοσυγκρουόμενες και πολλές απ’ ότι φαίνεται υποψηφιότητες. Καταρχήν, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός θεωρείται μια υπολογίσιμη δύναμη, αφού τον στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι του τοπικού ΠΑΣΟΚ ενώ, στο πλευρό του θα βρεθεί και η ΔΗΜΑΡ. Την ίδια στιγμή, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης φέρεται να διερευνά το έδαφος μιας ενεργής επιστροφής του. Επίσης, ακούγονται έντονα τα ονόματα του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη, αλλά και του πρώην βουλευτή Φραγκίσκου Παρασύρη, που τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί συνεχώς επαφές για να δει με ποιους μπορεί να προχωρήσει. Στο Ρέθυμνο, την στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη θα έχει εκ νέου ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, στα Χανιά ακούγεται το όνομα του πρώην βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη, με τη ΔΗΜΑΡ να τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του νυν δημάρχου Τάσου Βάμβουκα.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση