HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: Η δικαίωση του Μακεδονικού αγώνα

Ν. Λυγερός: Η δικαίωση του Μακεδονικού αγώνα

«Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος είναι μία δικαίωση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ό,τι και να έλεγε η προπαγάνδα, το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος είναι μία δικαίωση για όσους πιστεύουν στην αξιοπρέπεια των λαών και την ιστορία του Ελληνισμού. Διότι παρόλο που το ερώτημα ήταν φτιαγμένο για να μπερδέψει τον σκοπιανό λαό, δεν τα κατάφερε και αυτό φαίνεται από την αποχή και το μέγεθός της.

Επίσης από την πλευρά του ελληνικού λαού βλέπουμε ότι η αντίστασή του είχε και έχει νόημα επειδή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για αμοιβαία λύση. Δεν πρέπει να μας απασχολεί το ναι που ενισχύθηκε από το αλβανικό στοιχείο διότι αυτό είναι καθαρά τεχνητό.

Τώρα όσοι μας εξηγούσαν ότι δεν έπρεπε να αντισταθούμε κι ότι το Προσύμφωνο έγινε για να μην ταπεινώσει τους Σκοπιανούς, πήραν μία ξεκάθαρη απάντηση. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί γιατί βέβαια η κυβέρνηση των Σκοπίων για να μην πέσει αμέσως και άμεσα θα προσπαθήσει να το περάσει από τη Βουλή και τελικά να λειτουργήσει όπως αυτό προβλέπεται στην Ελλάδα.

Μόνο που τώρα όλοι όσοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον σκοπιανό λαό για να περάσουν την ιδεολογική τους θέληση, έχασαν ένα άλλο επιχείρημα. Διότι δεν μπορούν να πουν ότι όλοι όσοι δεν πήγαν καν στις κάλπες, είναι και αυτοί ακραίοι. Οι λαοί πρέπει ν’ αντισταθούν σε αυτές τις ιδεολογίες που ξεχνούν την ιστορία.

Αυτός ο νέος Μακεδονικός αγώνας έχει ενισχυθεί με αυτό το αποτέλεσμα. Κι όσοι περίμεναν ότι θα είναι τέλος, τώρα βλέπουν ότι αυτό που τους φαινόταν αδιανόητο, έχει γίνει ένα όραμα δηλαδή η ακύρωση της Συμφωνίας πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Αυτός ο στόχος κλειδώθηκε τώρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση