Μία βδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το τι θα γίνει με τις διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Όπως ήδη είναι γνωστό, από την φωτιά καταστράφηκαν τα γραφεία που στέγαζαν τις οικονομικές υπηρεσίες και την πληροφορική του Βενιζελείου νοσοκομείου και τις Φοιτητικές εστίες.

Παράλληλα, οι χώροι που στεγάζονταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν χωρίς τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, αναφέρει πως έχει προταθεί μία λύση για την στέγαση των διοικητικών γραφείων του νοσοκομείου αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση από κανέναν φορέα.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Κιούλπαλης:

Έξι μέρες μετά την καταστροφή.

Το μεταλλικό κτίριο του πανεπιστημίου είναι πια εντελώς ακατάλληλο για χρήση.

Η Δ πτέρυγα που στέγαζε τις οικονομικές υπηρεσίες και την πληροφορική του Βενιζελείου, και οι φοιτητικές εστίες έχουν καεί ολοσχερώς.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες που δεν κάηκαν, όπως και το μουσείο φυσικής ιστορίας και το ΔΙΕΚ νοσηλευτικής δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Οι άστεγοι φοιτητές μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης, το μουσείο φυσικής ιστορίας μεταφέρεται στα λευκά κτίρια της πρώην πρυτανείας που ειναι άθικτα και κενά, και το ΔΙΕΚ στεγάζεται ήδη σε χώρους του ΠΑΓΝΗ.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως και η τεχνική υπηρεσία, η πληροφορική, και γενικά όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες έμειναν κυριολεκτικά άστεγες. Οι συνάδελφοι δουλεύουν και κρατούν ζωντανό το νοσοκομείο, στην αίθουσα βιβλιοθήκης και στους διαδρόμους του παλιού κτιρίου.

Έχει ηδη ζητηθεί η παραχώρηση των λευκών κτιρίων για προσωρινή στέγαση και των υπηρεσιών του νοσοκομείου, απο το υπουργείο υγείας και απο το υπουργείο παιδειας αλλά μέχρι σήμερα δεν εχει δοθεί απάντηση απο την πρυτανεία. Ο πρύτανης δεν σηκωνει καν το τηλέφωνο.

Το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου μοιάζει με ανέκδοτο, αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Προκειμενου να αντιμετωπιστούν οι επιτακτικές άμεσες ανάγκες εχουν ηδη φθάσει τα πρώτα κοντέινερ για προσωρινή στέγαση των αποθηκών, και αναμένονται πέντε προκατασκευασμένα οικήματα 120 τμ, προσφορά της περιφέρειας Αττικής, για στέγαση των υπηρεσιών και εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση απο το υπουργείο για καλυψη των ζημιών. Το ΠΑΓΝΗ βοήθησε με υλικά τις πρώτες πιο δύσκολες μέρες.

Δυστυχως ομως το νοσοκομείο πληγώθηκε σοβαρά απο την πυρκαγιά και θα κάνει καιρό να συνέλθει.

Υπαρχει βέβαια η βούληση όλων, του υπουργείου, της 7ης ΥΠΕ, της διοίκησης και κυρίως των εργαζομένων που δεν το βάζουν κάτω και το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί παρά τα προβλήματα.

Ο,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση