HomeΕΛΛΑΔΑΣτο μάτι του κυκλώνα «Ζορμπά» Πελοπόννησος και Αττική

Στο μάτι του κυκλώνα «Ζορμπά» Πελοπόννησος και Αττική

Δείτε live την πορεία του κυκλώνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα«Ζορμπά» είναι η Πελοπόννησος και η Αττική.

Λόγω των μεγάλων καταστροφών σε Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Μεσσηνία, αργά το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ζήτησε να κηρυχθεί η Πελοπόννησος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο λεκανοπέδιο σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με περιορισμένη ορατότητα.

Η έντονη βροχόπτωση στην Αττική, αναμένεται να διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολογικών σταθμών.

Live η πορεία του κυκλώνα:

Τεράστιες καταστροφές στο Αργος -Εκκενώνεται η Ν. Κίος

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές και οι πλημμύρες στο νομό Αργολίδος.

Επίσης, επιχείρηση της πυροσβεστικής σε εξέλιξη στον δρόμο από Μύλους προς Κιβέρι σε οικία όπου κινδυνεύουν άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι που περνάει στην περιοχή έχει σπάσει και τα νερά έχουν τον δρόμο εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα στα οποία βρίσκονται άνθρωποι, ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να προσεγγίσουν λόγω της ορμής των υδάτων.

Βρέθηκε ο αγνοούμενος στην Νέα Κίο

Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ο άνδρας που ήταν αγνοούμενος στη Νέα Κίο.

Ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr χάρη στην κινητοποιηση πυροσβεστικής και αστυνομίας εντοπίστηκε και βρίσκεται ασφαλής με τους οικείους του.

argos2

ΕΛ.ΑΣ: Αποφύγετε την κυκλοφορία προς το Αργος

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία οχημάτων προς το Άργος Αργολίδας, προληπτικά, εξαιτίας μεγάλου όγκου υδάτων που υφίσταται στην περιοχή. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι του Ναυπλίου Μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι του Ναυπλίου

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγαρευτικό απόπλου από Πειραιά Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατα τόπους τα 10 μποφόρ. Δεν εκτελείται επίσης κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια και Ρίο Αντίρριο. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα και Βόλος – Σποράδες.

Στην Αττική ο «Ζορμπάς» και η ισχυρή βροχόπτωση έχε προκαλέσει προβλήματα.

Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

Αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική – κυρίως στην ανατολική – παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες λόγω της κακοκαιρίας από τον κυκλώνα Ζορμπά.

Η Παλλήνη παραμένει επί επτάωρο χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Παλλήνης, στον ΣΚΑΪ. Επίσης στην περιοχή της Αρτέμιδας υπάρχει δίωρο μπλακ άουτ.

Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος έχουν παρατηρηθεί και στην περιοχή του Ναυπλίου.

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Δύο ώρες εγκλωβισμένοι άνθρωποι και ΙΧ στο γκαράζ του Avenue

Στο εμπορικό κέντρο «Avenue» στην Κηφισίας, έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ οδηγοί και αυτοκίνητα επί δύο ώρες, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες του iefimerida.gr.

«Εχει φρακάρει το σύστημα, κλαίνε μωρά, υπάρχει εκνευρισμός» αναφέρουν και προσθέτουν ότι η κατάσταση στο υπόγειο γκαράζ είναι απελπιστική λόγω των καυσαερίων από τις εξατμίσεις των ΙΧ.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θήβας αποφάσισε η αστυνομία, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για προληπτικούς λόγους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων στο τμήμα από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων «CYCLON») μέχρι και τα όρια με το νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση