HomeHL-Greece«Γυμνός» ο φρουρός στην πρεσβεία του Ιράν …

«Γυμνός» ο φρουρός στην πρεσβεία του Ιράν …

Ο ασύρματος δεν λειτουργούσε, μη αλεξίσφαιρη η σκοπιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτός λειτουργίας ήταν ο ασύρματος που είχε ο ειδικός φρουρός στο φυλάκιο στην πρεσβεία του Ιράν όταν έγινε η επίθεση του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ίδια την ΕΛΑΣ ως προς τα μέσα και τον εξοπλισμό που παρέχει στα στελέχη της, τα οποία φρουρούν ευαίσθητους στόχους, όπως είναι οι πρεσβείες. Πολύ περισσότερο μάλιστα, τη στιγμή που όπως αποκάλυψε το protothema.gr η πρεσβεία του Ιράν ήταν στον κατάλογο της ΕΛΑΣ με τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα, τις τελευταίες εβδομάδες.

Οπως αποκαλύπτεται, ακόμη κι αν ο φρουρός δεν είχε «υπακούσει» στις εντολές των μελών της οργάνωσης δεν θα μπορούσε να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την επίθεση, αφού ο ασύρματος που είχε μαζί του είναι παλιάς τεχνολογίας, αναλογικός και δεν μπορεί να διαβιβάσε. Γι΄αυτό άλλωστε, όταν αποχώρησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, ο αστυνομικός ενημέρωσε την υπηρεσία του και την Αμεση Δράση με το κινητό του τηλέφωνο.

Επιπλέον, εκτός του ασυρμάτου που ήταν πρακτικά άρχηστος, αποδεικνύεται ότι και τα τζάμια στη σκοπιά δεν ήταν αλεξίσφαιρα.

Ο αστυνομικός-φρουρός που πρωταγωνίστησε στο βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν αλλά και ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού δέχθηκαν τις πρώτες «καμπάνες» για το φιάσκο με την εικόνα αστυνομικού να υπακούει στις «εντολές» μέλους της αναρχικής ομάδας.

Ο φρουρός μεταφέρθηκε στις πεζές περιπολίες του κέντρου της Αθήνας και ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού μετακινήθηκε στο Μεταγωγών.

Ειδικοί Φρουροί: Η ανικανότητα να τιμωρηθούν αυτοί που καταστρέφουν – Δεν φέρουν οι αστυνομικοί ευθύνη για την επέλεση των συλλογικοτήτων

Από την πλευρά του, το Σωματείο των Ειδικών φρουρών με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για εκείνους που διατηρούν το σύστημα της επικοινωνίας της αστυνομίας «κωφάλαλο». Παράλληλα, εκφράζει τη θρίψη για το γεγονός ότι τιμωρήθηκε ο φρουρός στην πρεσβεία, αλλά και ο διοικητής του. Όπω σημειώνουν «την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την «επέλαση» των συλλογικοτήτων στην Αττική.

Η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του εξεδήλωσε την αποδοκιμασία του για την κακή εικόνα που προσέδωσε η στάση του συναδέλφου αστυνομικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν.

Όμως:

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να «μεταφορτωθεί » η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο Ρουβίκωνας , στρέφοντας επιτηδευμένα τα βλέμματα, στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού .

Το ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ των πράξεων της συλλογικότητας έχει κριθεί επαλειμμένα με την σύλληψη δεκάδων μελών τους από την αστυνομία και την επιστροφή τους στο «θεάρεστο έργο» των καταστροφών, ατιμώρητοι, και λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνση τους από την έδρα του δικαστηρίου.

Ίσως έστω για πρώτη φορά, θα έπρεπε να αναζητηθούν και ευθύνες για τους εγκληματικά ανεύθυνο υπευθύνους που διατηρούν το σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας «κωφάλαλο» και στο γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου στην πρεσβεία του Ιράν ήταν εκτός λειτουργίας!!!Το ΣΕΦΕΑΑ έχει γίνει γραφικό καταγγέλλοντας καθημερινά αυτή την εγκληματική ανεπάρκεια .

Επίσης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τις διοικητικές πράξεις -αποφάσεις εξοστρακισμού, του Διοικητή του Τμήματος και του Αστυνομικού σκοπού , πρακτικές που μας αναγάγουν σε εποχές ανυπαρξίας Δικαίου, τόσο ποινικού όσο και πειθαρχικού, σε τακτικές εκδικητικές και τιμωρητικές, που απαξιώνουν την Δημοκρατική λειτουργία εντός του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την «επέλαση» των συλλογικοτήτων στην Αττική .

Καλούμε λοιπόν την Φυσική Ηγεσία να ανακαλέσει την πράξη «εξοστρακισμού » των συναδέλφων , ώστε να «δικαστούν» από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης, ταυτιζόμενοι με της αξίες και ιδανικά μιας ευνομούμενης πολιτείας και όχι με αποφάσεις αυταρχικού χαρακτήρα .

Καμπάνες για το φιάσκο

Οι δύο αστυνομικοί μετακινήθηκαν επί τω δυσμενεστέρω μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε αρχικά για τις περιπτώσεις ΕΔΕ κατά αστυνομικών που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε και για άλλες υπηρεσίες.

Κατά πληροφορίες οι μετακινήσεις και των δύο έγιναν απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, η ενόχληση του οποίου για το γεγονός ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ήταν έκδηλη.

Ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού πριν βρεθεί στη θέση αυτή υπηρετούσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων την περίοδο των ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η μετακίνησή του αυτή έγινε, κατά πληροφορίες, γιατί ως «αδιάφθορος» είχε κατηγορήσει πολλούς αξιωματικούς για εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή, χωρίς τελικά να αποδειχθεί κάτι για τους περισσότερους εξ αυτών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση