HomeΚΟΣΜΟΣΟι ΗΠΑ κατηγορούν τη Μόσχα ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Μόσχα ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Τη Ρωσία κατηγόρησε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη Ρωσία κατηγόρησε η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Νίκι Χέϊλι, υποστηρίζοντας ότι συνέδραμε τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Όταν η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αυτό έγινε με τη συνδρομή της Ρωσίας, η οποία παρέδωσε στη Βόρεια Κορέα βιολογικές ουσίες» ισχυρίστηκε η Χέϊλι, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που είχε ως θέμα τις κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η Ρωσία βοηθά τη Βόρεια Κορέα να παρακάμψει το καθεστώς των κυρώσεων, προμηθεύοντάς τη με πετρέλαιο, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ, Μα Ζαοξού, δήλωσε ότι η χώρα του εφαρμόζει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ μπορεί να έχει «ολέθριο τέλος». Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να μείνει ενωμένο στο ζήτημα αυτό.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση