HomeΚΡΗΤΗΑκίνητα-φιλέτα των Χανίων «πέρασαν» στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

Ακίνητα-φιλέτα των Χανίων «πέρασαν» στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

Μεταξύ αυτών το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση, διά μέσω του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), στο οποίο συμμετέχει και ο χανιώτης υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, εκχώρησε στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων δεκάδες ακίνητα – «φιλέτα» των Χανίων!

Την απόφαση υπέγραψε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δύο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β΄2320 & Β΄2317 – 19/6/2018) και αφορά την εκχώρηση 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 119 ακίνητα των Χανίων.

2 1

Το θέμα δημοσίευσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος με ανάρτησή στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει:
«196 δημόσια ακίνητα-φιλέτα του νομού Χανίων μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και υπογραφή 9 Υπουργών. Με δύο Υπουργικές Αποφάσεις της ίδιας μέρας (ΦΕΚ Β΄2320 & Β΄2317 – 19/6/2018), τα ακίνητα αυτά οδεύουν ολοταχώς για «εγγύηση» επί του δημόσιου χρέους και για εκποίησή τους για την αποπληρωμή του, ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Ανάμεσα στους κωδικούς κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των ακινήτων που πάνε στο Υπερταμείο και περιγράφονται στην Απόφαση, περιλαμβάνονται το κτίριο του ΤΕΙ, το κτίριο της Εφορίας Χανίων, τα Νεώρια, το Παλιό Ψυγείο, το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και άλλα πολλά…!! Θυμίζω ότι το Υπερταμείο (με τις θυγατρικές του) δεσμεύει για έναν αιώνα την δημόσια περιουσία, την διαχειρίζεται αποκλειστικά και επιβλήθηκε με το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. Φαντάζομαι ότι τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, τα ακίνητα θα επιστραφούν πίσω…»

1

Διαφήμιση
Διαφήμιση