HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός στον τομέα της παιδείας

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός στον τομέα της παιδείας

Τάσσεται κατά του Νομοσχεδίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον θα καταψηφίσει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης αλλά καλεί και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν μαζί μας ένα κοινό μέτωπο» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Ηρακλέιου

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Μετά από τριάμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Τσίπρας άλλαξε τρεις υπουργούς Παιδείας(Μπαλτάς, Φίλης, Γαβρόγλου), αποδεικνύοντας ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα, τον παραμικρό σχεδιασμό για το τι θέλει να κάνει στον πιο κρίσιμο τομέα της χώρας. Τον τομέα που σηματοδοτεί την εξέλιξη και το μέλλον των παιδιών μας αλλά και της ίδιας της Ελλάδας. Στην αρχή έλεγαν ότι θα καταργήσουν εντελώς τις πανελλαδικές. Μετά ότι θα μπαίνουν όλοι αλλά με κάποια κριτήρια. Και χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε τελικώς την επιστροφή στις δέσμες, με εμφανέστατα προβλήματα : Πρώτον, με το διαχωρισμό σε σχολές ελεύθερης πρόσβασης και σε σχολές «κατόπιν εξετάσεων», στην ουσία αυτό που επιτυγχάνουν είναι η «κατηγοριοποίηση» των σχολών σε εκείνες που διατηρούν αυξημένο κύρος και σε εκείνες που ρίχνονται στον Καιάδα της πλήρους απαξίωσης. Δεύτερον, το αδιάβλητο του συστήματος τίθεται εν αμφιβόλω. Κι’ αυτό διότι χωρίς τράπεζα θεμάτων, στην οποία ιδεολογικά αντιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα διασφαλίζεται η ομοιογένεια και ο κοινός βαθμός δυσκολίας των θεμάτων από περιοχή σε περιοχή; Τρίτον, προτείνεται ένα σύστημα που δεν εξασφαλίζει καμία αναβάθμιση του του Λυκείου, καθώς η Α’ και η Β’ Λυκείου θα εξακολουθήσουν να είναι προθάλαμοι για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Αυτό για το οποίο οι εκπαιδευτικοί «φωνάζουν χρόνια» και που πρέπει επιτέλους να προστατευτεί. Τέταρτον, τα κλασικά γράμματα βάλλονται σφοδρά εκ νέου, αυτή τη φορά με την πλήρη κατάργηση της Λατινικής Γλώσσας και Γραμματείας. Ενώ διεθνώς η παρουσία της κλασικής παιδείας στα προγράμματα σπουδών αναβαθμίζεται, εμείς πάλι καινοτομούμε καταργώντας την. Πέμπτο, το νομοσχέδιο αφήνει πολλά σημεία αδιευκρίνιστα και γκρίζες ζώνες ερμηνείας. Και όλα αυτά θα φανούν αμέσως, με την πρώτη εφαρμογή, που ο Υπουργός φιλοδοξεί να γίνει από την φετινή κιόλας χρονιά, δηλαδή, αυτή που ξεκινά σε λιγότερο από μια εβδομάδα!

Ας μας απαντήσουν, λοιπόν, με ποιο τρόπο «σε λίγες μέρες», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός, μετά την κατάθεση των μηχανογραφικών, τα οποία θα κληθούν να συμπληρώσουν οι μαθητές της Β’ Λυκείου φέτος, θα γίνεται η αντιστοίχιση και κατόπιν θα δίνεται η σχετική κατεύθυνση προς τις σχολές ελεύθερης πρόσβασης ή τις άλλες με εισαγωγή μέσω πανελλαδικών; Πώς θα γίνεται η καθοδήγηση, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός δυστυχώς δεν έχει την θέση που του αρμόζει; Η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση, θα επικεντρωθεί στο πως θα χτίσουμε την επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση στη χώρα προκειμένου να ενισχύσουμε τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τα πανεπιστήμια τα οποία η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι θα πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Μόνο με πρόγραμμα σταθερό και μεθοδικό θα μπορέσει να απογειωθεί το ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα που δυστυχώς αποδυναμώνεται χρόνια τώρα.

Αυτό όμως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα αδύναμη και ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ !

Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον θα καταψηφίσει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης αλλά καλεί και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν μαζί μας ένα κοινό μέτωπο ενάντια σε ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι επιζήμιο για την παιδεία και για το οποίο δεν έγινε κανένας ουσιαστικός διάλογος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά προπαντός με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση