HomeΚΡΗΤΗΔεκάδες συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Δεκάδες συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Χειροπέδες σε… 71 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μπαράζ» συλλήψεων καταγράφηκαν την βδομάδα που μας πέρασε στα αεροδρόμια της Κρήτης με τις αρχές να περνούν χειροπέδες σε δεκάδες άτομα για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 71 άτομα, 52 άνδρες και 19 γυναίκες – από 18 έως 54 χρόνων – που θέλησαν να φύγουν από την χώρα με πλαστά έγγραφα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Σητείας, συνελήφθησαν συνολικά 71 αλλοδαποί  (64 στο Ηράκλειο και 7 στη Σητεία) οι οποίοι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Εσθονίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Νορβηγίας, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Σλοβενίας, Γουατεμάλας, Ελβετίας, Ρουμανίας, Γερμανίας και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία, και Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Λασιθίου αντίστοιχα.

Έξι ακόμα συλλήψεις για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και πλαστογραφία

Έξι ακόμα συλλήψεις πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές του τόπου για διευκόλυνση εξόδου από την χώρα αλλά και για πλαστογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ένας 24χρονος άνδρας προμήθευσε πλαστά έγγραφα σε 25χρονη αλλοδαπή για να ταξιδέψει προς την Γερμανία.

Παράλληλα, μία 33χρονη κι μία 52χρονη προμήθευσαν πλαστά έγγραφα σε έναν 23χρονο κι έναν 21χρονο για να ταξιδέψουν με προορισμό χώρα της Ευρώπης.

Και τα έξι άτομα συνελήφθησαν ενώ τα έγγραφα κατασχέθηκαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση