HomeΕΛΛΑΔΑΔιαρρήκτες έκλεψαν το όπλο αστυνομικού

Διαρρήκτες έκλεψαν το όπλο αστυνομικού

Πλούσια η δράση τους για ένα δεκαήμερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί δέκα ημέρες εξορμούσαν από την Καλαμάτα για να κάνουν διαρρήξεις στην Ηλεία, ένας 32χρονος μαζί με δύο 19χρονους συνεργούς του. Στο διάστημα αυτό, πρόλαβαν να «χτυπήσουν» τέσσερα σπίτια με αρκετά πλούσια λεία σε μετρητά, τιμαλφή και άλλα είδη, ενώ είχαν κλέψει και το πιστόλι ενός συνταξιούχου αστυνομικού.

Την δράση τους εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ήλιδας και του τμήματος Πηνειού, οι οποίοι τους ταυτοποίησαν ως τους δράστες των τεσσάρων διαρρήξεων και έκαναν έρευνες στα σπίτια τους στην Καλαμάτα. Σε αυτό του 32χρονου βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και κατάσχεσαν δυο ζευγάρια γάντια και τρία μεταλλικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις στις περιοχές Κουρούτα, Παλαιοχώρι και Αρκούδι στον Κάμπο της Ηλείας.

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν το όπλο του συνταξιούχου αστυνομικού, που είχε κλαπεί από το σπίτι του την προηγούμενη Πέμπτη μαζί με ένα γεμιστήρα, 24 φυσίγγια και διάφορα κοσμήματα. Από άλλο ένα σπίτι οι δράστες είχαν αρπάξει 1.040 ευρώ, κοσμήματα και ένα κινητό, από ένα ακόμη 2.000 ευρώ, κοσμήματα και διάφορα ρούχα και παπούτσια και από άλλο ένα κοσμήματα και μια χορτοκοπτική μηχανή.

Οι τρεις διαρρήκτες εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Ωστόσο, εξετάζεται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις και σε χωριά της Μεσσηνίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση