HomeΕΛΛΑΔΑΣήμερα η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Σήμερα η κηδεία του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Θρήνος στην Εύβοια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανείπωτος είναι ο θρήνος για την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, που έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του Τ-2 βόρεια της Σπάρτης.

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι όλοι τους θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο επισμηναγό, με τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του να είναι τραγικές φιγούρες.

Ο άτυχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας καταγόταν από το χωριό Ζάρακες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Στο χωριό του επικρατεί θλίψη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην μικρή κοινωνία.

Ο αθλητικός σύλλογος του χωριού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου Νίκου: «Όλο το χωριό ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για σένα γιατί ήσουν από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που έβγαλε το χωριό μας. Ο άδικος χαμός σου, μας συγκλόνισε από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο κάτοικο, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα, γιατί αφιέρωσες τον εαυτό σου στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου ενός κυρίαρχου κράτους. Θερμά Συλληπτήρια στην σύζυγο τα παιδιά τα αδέρφια και τους γονείς σου. Καλό Παράδεισο φίλε Νίκο Βασιλείου».
Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 8:50 το πρωί όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη έξω από το χωριό Κολλίδες, στα κοντά στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση περιδίνησης. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.

Από τα συντρίμμια βγήκε σώος ο επισμηναγός συγκυβερνήτης, καθώς χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του.

Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας, ωστόσο το δυστύχημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των διερευνητών της ειδικής επιτροπής που έχει αναλάβει να τα εξακριβώσει.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση