HomeΚΡΗΤΗΠροσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια

Μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπαράζ συλλήψεων σημειώθηκε μέσα σε διάστημα 6 ημερών στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Σητείας για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθώς συνολικά 37 αλλοδαποί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 20 άνδρες, 14 γυναίκες και τρείς ανήλικους, οι οποίοι επέδειξαν στις αρχές πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήσεις που είχαν προορισμό αεροδρόμια της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως και 26 Αυγούστου στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Β. Κορνάρος».

Τα πλαστά διαβατήρια εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου και του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα Σητείας αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τις αρχές Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Εσθονίας, Δανίας, Ρουμανίας, Γερμανίας, Βραζιλίας, Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Αυστρίας και Σλοβενίας.

Τα διαβατήρια κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις οποίες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση