HomeΚΡΗΤΗΟλομέλεια Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στον Άγιο Νικόλαο

Ολομέλεια Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στον Άγιο Νικόλαο

Συζητήθηκε το μέλλον του τουρισμού στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εάν υπάρχει τουρισμός στην Κρήτη και σ΄ένα μεγάλο μέρος στην χώρα μας, αυτό οφείλεται στο πρώτο ΣΔΙΤ που που έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο, στις αρχές της δεκαετίας του ΄60.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο Minos Beach – δημοτικό ακίνητο που φιλοξένησε την σχολή αστυνομίας μέχρι το 1956 – που μετά από πρόταση του αείμνηστου Νίκου Κούνδουρου που υλοποίησε ο εξάδελφος του Δήμαρχος Ρούσσος Καπετανάκης, με την πάροδο του χρόνου, ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο V.I.P ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή«.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο ξενοδοχείο Miramare οι Διευθυντές των ξενοδοχείων της Κρήτης, μετά από σχετική πρόσκληση του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων για την καθιερωμένη ολομέλεια του συλλογικού φορέα.
Σε μια περιγραφή – χείμαρο- αναφορικά με το πως εξελίχθηκε ο τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή- με αφορμή την υπάρξη της συγκεκριμένης μονάδας – υπενθύμισε την «γενναία» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1984, να πει όχι όχι στον μαζικό τουρισμό, απομακρύνοντας το πρακτορείο : 1830, την πρώτη μάλιστα περίοδο της θητείας του στα δημοτικά πράγματα.
Ωστόσο, ο ίδιος αναφερόμενος στις περαιτέρω ενέργειες ιδιωτών επενδυτών στην Ελούντα, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με το υπάρχον οδικό δίκτυο, σε μια περιοχή με 3.500 κλίνες, που εξυπηρετείται από ένα δρόμο 4,5 μέτρων, παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την κατασκευή του.
Επιχειρώντας δε μία σύντομη αποτίμηση των ενεργειών και δράσεων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, (προσπάθεια για την δημιουργία καταδυτικού πάρκου, έκδοση εντύπων, προωθητικών βίντεο, καταχωρήσεων, μεγάλων αθλητικών γεγονότων, activities, τουριστικού site κ.α), που αναμένεται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (26-27/8), κάλεσε το προεδρείο αλλά και τα μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Ξενοδοχείων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους – με τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς,προκειμένου ν΄αντιληφθούν οι πολίτες ότι στην Ελλάδα, η επιχειρηματικότητα δεν είναι έγκλημα, αλλά μια πολύ σοβαρή για την χώρα υπόθεση !
Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Αλέξανδρος Σωμαράς, αναφερόμενος στην Ολομέλεια του Σύλλογου, έκανε γνωστό, ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1983, ενώ σήμερα έχει ήδη 200 ενεργά μέλη. Οι ολομέλειες του συλλόγου, πραγματοποιούνται -όπως είπε -σε όλους τους νομούς της Κρήτης, καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους, με την συμμετοχή φορέων του νησιού.
Ήδη όπως έκανε γνωστό, το σύνολο των μελών του συλλόγου έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη συνεργασία με άλλα σωματεία, καθώς και με το υπουργείο τουρισμού.
Ο ίδιος ευχαρίστησε την κ. Βούλα Βαρκαράκη, εκπρόσωπο του ξενοδοχείου Miramare για την υποδειγματική όπως ανέφερε φιλοξενία που προσέφερε στα μέλη του συλλόγου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση