HomeHL-LifestyleΒρετανία: Πληρώνουν… «χρυσό» το γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας

Βρετανία: Πληρώνουν… «χρυσό» το γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας

Ο γάμος της αναμένεται ότι θα κοστίσει 2,5 εκατ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρόλο… κακιάς πεθεράς έχουν αναλάβει οι Βρετανοί φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν τον πανάκριβο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ, τον Οκτώβριο.

Αν και η ίδια η πριγκίπισσα είναι ενθουσιασμένοι, οι Βρετανοί μάλλον αντιδρούν καθώς σύμφωνα με το Cosmopolitan, ο γάμος της Ευγενίας και του Τζακ αναμένεται να κοστίσει στους φορολογούμενους 2,5 εκατ. δολάρια.

Το γεγονός επικρίθηκε και στο twitter, ενώ ένας χρήστης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια δεν έχει δημόσια καθήκοντα κι ότι ο πατέρας της δεν κάνει τίποτα.

«Δεν έχει δημόσια καθήκοντα, ο μπαμπάς της… δεν κάνει τίποτα και εμείς θα πληρώσουμε (2,5 εκατ. δολάρια) για τον «βασιλικό» γάμο της. Είναι μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ζει από το κράτος. Μεγαλώνουν σαν βασιλιάδες. Όλα στο φως, σταματήστε να είστε κολλημένοι στα παραμύθια της παιδικής σας ηλικίας», έγραψε. Το σχόλιό του μέσα σε λίγα λεπτά συγκέντρωσε πάνω από 1.000 «μου αρέσει», σύμφωνα με το Closer Weekly.

Ανάλογο σχόλιο έγραψε και άλλος χρεήστης που σημείωσε ότι «το δέντρο χρημάτων της Τερέζα Μέι έχει και άλλο κούνημα. (2,5 εκατ. δολάρια) από τα χρήματά μας από την ασφάλειά μας πηγαίνουν για τον γάμο της Ευγενίας. Ποια είναι η Ευγενία μπορείτε να ρωτήσετε… η κόρη του Air Mile Andy και της Freebie Fergie. Σφίξτε το ζωνάρι σας… Ψωμί και νερό και τράπεζες τροφίμων για σας».

Περίπου 1.200 καλεσμένοι στο βασιλικό γάμο

Η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ αρραβωνιάστηκε τον Ιανουάριο. Έκτοτε, η μητέρα της, Σάρα Φέργκιουσον, φέρεται να είναι πολύ απασχολημένη με την προετοιμασία του βασιλικού γάμου της κόρης της.

Η Ευγενία και ο Τζακ έχουν ήδη προσκαλέσει 1.200 άτομα στο γάμο τους, με τη λίστα των καλεσμένων να ανταγωνίζεται αυτήν του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρφκλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο γάμος της Ευγενίας δεν έπρεπε να ξεπεράσει τις 950.000 δολάρια, αλλά ο πατέρας της, πρίγκιπας Ανδρέας ήθελε το καλύτερο για τον γάμο της κόρης της εκτινάσσοντας το κόστος στα 2,5 εκατ. δολάρια έως τώρα.

 «Ασήμαντο μέλος της βασιλικής οικογένειας»

Αντιδράσεις υπήρξαν και από πολιτικά πρόσωπα με την Έμα Ντεντ Κοάντ να λέει στην Daily Mail ότι «σε αυτές τις εποχές αυξημένου κινδύνου ασφάλειας είναι ανεύθυνο για ένα ασήμαντο μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει έναν τόσο δημόσιο γάμο. Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή για να αναθεωρήσουμε τον ρόλο και το κόστος των ασήμαντων βασιλικών μελών», είπε.

Μαζί της συμφώνησε και ο Κρις Ουίλιαμσον. «Προκαλεί οργή όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πού να κοιμηθούν και είναι εγκλωβισμένοι στη φτώχια, αυτοί οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί με αυτήν την προκλητική κατανάλωση. Κανείς άλλος δεν πληρώνει το γάμο του από το δημόσιο πορτοφόλι και έχουν τους πόρους να το κάνουν μόνοι τους», ανέφερε.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση