HomeΚΡΗΤΗΤο Φράγμα Αμιρών – Αγ. Βασιλείου στο επίκεντρο… συναντήσεων

Το Φράγμα Αμιρών – Αγ. Βασιλείου στο επίκεντρο… συναντήσεων

Την Δευτέρα θα επισκεφτεί κλιμάκιο την περιοχή του φράγματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τη συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη καθώς και την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Βάσω Συθιακάκη .

Θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του Φράγματος Αμιρών- Αγίου Βασιλείου, το θέμα των απαλλοτριώσεων καθώς και τα μέτρα δασοπροστασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βιάννου.
1

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων της Μελέτης του φράγματος , διερευνήθηκαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Δ/νση Υδάτων , της Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης καθώς και θέματα που άπτονται τις αρχαιολογίας. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκρίσεων των περιβαλλοντικών όρων, ούτως ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς χρηματοδότηση.

Αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις η Περιφέρεια Κρήτης έχει δεσμεύσει το ποσό των 2.500.000 εκατ. ευρώ και με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων μπορούν να προκηρυχθούν και να ορισθεί η τιμή μονάδας.

Σε σχέση με την αρχαιολογία και την επιτάχυνση των διαδικασιών η κα Συθιακάκη ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 27.08.2018 θα επισκεφτεί κλιμάκιο την περιοχή του φράγματος .

Διαφήμιση
Διαφήμιση