HomeΚΡΗΤΗΛευτέρη Αυγενάκη: «Κατάφεραν να χάσουν ακόμα 2 δισ. ευρώ»

Λευτέρη Αυγενάκη: «Κατάφεραν να χάσουν ακόμα 2 δισ. ευρώ»

Mείωση των δηλωθέντων εισοδημάτωn

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τη μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στην ζημιά των 200 δισ. ευρώ, της πρώτης φοράς Αριστεράς, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις Ρέγκλινγκ, έρχονται να προστεθούν οι απώλειες από την δραματική μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο, σε περίοδο όπου η συνολική οικονομία ενισχύθηκε κατά 1,4%, κατάφεραν να χάσουν ακόμα 2 δισ. ευρώ.

Ενώ και πάλι το μάρμαρο πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν φτάσει να δηλώνουν πάνω από το 82% των συνολικών εισοδημάτων, καθώς σε κατηγορίες όπως αγροτικά εισοδήματα, μερίσματα, εισοδήματα από ενοίκια ή από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, εξαιτίας του πλαισίου φορολογικής αφαίμαξης που έχει επιβληθεί δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα απόκρυψης εσόδων.

Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, μπορεί να έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τη διεξαγωγή του σόου για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, ωστόσο τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια συνθέτουν το τοπίο της καταστροφής που έχουν αφήσει πίσω τους οι ιδεοληπτικές πολιτικές τους.

Μπορεί να ελπίζουν πως με επικοινωνιακά τρικ θα αναστρέψουν το κλίμα, αλλά μάταια. Για τον ελληνικό λαό αποτελούν ήδη παρελθόν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση