HomeΚΡΗΤΗΕκδηλώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Εκδηλώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

Σε Γέργερη, Νύβριτο και Σκούρβουλα ο Λ. Αυγενάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επέτειο τιμής και μνήμης της εκτέλεσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, των 25 κατοίκων της Γέργερης και της Νυβρίτου, παραβρέθηκε ο Γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων.

avgenakhs-gergerh3

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Κινούμενοι από ιερό καθήκον και χρέος τιμούμε σήμερα τους Ήρωες της Γέργερης και της Νυβρίτου, σύμβολα θάρρους και αυτοθυσίας. Τιμούμε τον ηρωισμό, τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση και κρατούμε άσβεστη την ιερή παρακαταθήκη τους».

avgenakhs-gergerh2

Στα Σκούρβουλα

Εξάλλου, ο κ. Αυγενάκης παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο τιμής και μνήμης της εκτέλεσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, των 36 πολιτών στα Σκούρβουλα, όπου επίσης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων.

avgenakhs-skourgoula2

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης επισήμανε: « Η ιστορική μνήμη είναι αυτή που διατηρεί την ταυτότητα των εθνών ζωντανή στο πέρασμα των αιώνων. 74 χρόνια μετά διατηρούμε άσβεστη στη μνήμη μας τη θυσία των 36 Σκουρβουλιωτών και διατηρούμε ζωντανό το μήνυμα εκείνων που με αυταπάρνηση αντιμετώπισαν τη θηριωδία και την αγριότητα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής!»

avgenakhs-skourvoula

Διαφήμιση
Διαφήμιση