HomeΚΟΣΜΟΣΤραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Θα μποϊκοτάρουμε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Θα μποϊκοτάρουμε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα

«Aν έχουν iPhone, υπάρχει και η Samsung»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να «απαντά» στα μηνύματα των αγορών μετά τη «βουτιά» της λίρας εκτοξεύοντας νέα απειλή κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγουμένως είχε στείλει τελεσίγραφο στον Τούρκο πρόεδρο: «Δεν συζητάμε τίποτα περαιτέρω μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον». «Θα μποϊκοτάρουμε αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα», αντεπιτίθεται ο «σουλτάνος» και οι αγορές… παρακολουθούν με έντονη ανησυχία έναν οικονομικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά τον διπλασιασμό των δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα «πάγωσε» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Την Τρίτη ήταν σειρά του «σουλτάνου» να απαντήσει ανακοινώνοντας πως η Τουρκία θα μποϊκοτάρει τα τεχνολογικά προϊόντα των ΗΠΑ.

Την είδηση μεταδίδει το Sputnik ενώ σύμφωνα με το yenisafak.com σημειώνει πως ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Καθώς δεν μπορούσαν να μας επιβάλουν αυτό που ήθελαν, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την οικονομία ως όπλο».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά την οικονομία.

«Η Τουρκία έχει ένα από τα πιο σταθερά τραπεζικά συστήματα στον κόσμο από κάθε άποψη», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου στην Άγκυρα για να σηματοδοτήσει την 16η επέτειο του ιδρύματος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο κ. Ερντογάν επέμεινε πως η Τουρκία δέχεται οικονομική επίθεση και σημείωσε: «Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα: ένα στην οικονομία και το άλλο στην πολιτική. Έχουμε λάβει μέτρα που χρειάζεται η οικονομία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε … Το πιο σημαντικό, νομίζω, είναι να διατηρηθεί η πολιτική μας στάση ισχυρή».

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση