HomeHL-WorldΚαναδάς: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς

Καναδάς: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς

Συνελήφθη ένα άτομο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον του Καναδά με την αστυνομία να ενημερώνει ότι έχει συλλάβει ένα άτομο.

Το περιστατικό στην πρωτεύουσα της επαρχίας Νιου Μπρούνσβικ στον ανατολικό Καναδά είναι σε εξέλιξη, ενώ οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες για την ασφάλειά τους καθώς και να αποφύγουν την περιοχή Brookside Drive μεταξύ των δρόμων Main και Ring. Σε ανακοίνωσή της πριν από λίγο η αστυνομία επιβεβαιώνει τη σύλληψη ενός ατόμου: «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Η αστυνομία συνεχίζει να κρατά αποκλεισμένη την περιοχή του Brookside καθώς συνεχίζεται η έρευνα. Παρακαλούμε συνεχίστε να αποφεύγετε την περιοχή».

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί γύρω στις 08:20 το πρωί τοπική ώρα.

Αυτόπτης μάρτυς, κάτοικος της λεωφόρου Όουκλαντ, κοντά στο Βrookside Drive είπε ότι άκουσε μια σειρά κρότων σαν από πυροτεχνήματα. «Με την ταχύτητα που έπεσαν απανωτά πρέπει να ήταν πυροβολισμοί. Ακούστηκε σαν μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ», είπε ο Ρόμπερτ Ντιντιοντάτο. Πέντε λεπτά αργότερα ακούστηκαν ανάλογοι κρότοι κοντά στο σπίτι του. «Οι πόρτες είναι κλειδωμένες κι όλοι είναι μέσα», δήλωσε στο CBC.

Μέχρι στιγμής, παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του επεισοδίου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να μην αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σημεία όπου έχουν αναπτυχθεί αστυνομικοί.

Βίντεο από την περιοχή δείχνει ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο. Η δημοσιογράφος Νάταλι Στέρτζον του CBC είπε ότι η αστυνομία έφερε ένα θωρακισμένο όχημα κι ότι απομακρύνει κατοίκους από το σημείο.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό είναι μια ήσυχη συνοικία του Φρέντρικτον των 60.000 κατοίκων.

Πριν από τέσσερα χρόνια σ’ ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό στον Μόνκτον της ίδιας καναδικής επαρχίας σκοτώθηκαν τρεις έφιπποι αστυνομικοί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Εκείνη την εποχή τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ένα από τα χειρότερα κρούσματα βίας αυτού του είδους στον Καναδά, όπου η νομοθεσία περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηρότερη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ και είναι σπάνιες οι επιθέσεις κατά αστυνομικών. Αλλά τα εγκλήματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο μήνα ένας ένοπλος σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλα 13 προτού θέσει τέρμα στη ζωή του στην ελληνική συνοικία του Τορόντο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση