HomeHL-SportsΈτσι μοίρασε τα λεφτά της ΕΡΤ ο Βασιλειάδης

Έτσι μοίρασε τα λεφτά της ΕΡΤ ο Βασιλειάδης

Ποιο είναι το παράδοξο από τον υφυπουργό Αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία βρήκαν τελικά τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ, με τις… ευλογίες του Γιώργου Βασιλειάδη, έπειτα από τη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης .

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν αυτός που έκανε το… προξενιό αλλά παράλληλα, είχε και άλλον ένα ρόλο: «μοίρασε» το ποσό των 14.3 εκατ. ευρώ τον χρόνο (17 εκατ. μεικτά) στις επτά ΠΑΕ και δεν το έκανε ισομερώς.

Βάση εμπορικότητας ο Παναθηναϊκός (και αυτό ήταν φυσιολογικό) θα πάρει τα περισσότερα χρήματα, 4.2 εκατ. ευρώ, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν παράδοξα…

Το υπόλοιπο ποσό, που θα πάρουν Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία αποφασίστηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού (!) αν η κανονικότητα και το δίκαιο έλεγε από μόνη της ότι το μοίρασμα όφειλε να γίνει στα έξι.

Παρόλα αυτά, αν και νεοφώτιστος ο Άρης θα πάρει περισσότερα από τον Ατρόμητο, ενώ Απόλλων Σμύρνης και Λαμία τα λιγότερα χωρίς να ειναι πλέον νεοφώτιστοι!

Αναλυτικά η λίστα:

Παναθηναϊκός: 4,2 εκατομμύρια ευρώ

Άρης: 2 εκατομμύρια ευρώ

Ατρόμητος: 1,9 εκατομμύρια ευρώ

Ξάνθη: 1,65 εκατομμύρια ευρώ

Παναιτωλικός: 1,65 εκατομμύρια ευρώ

Απόλλων Σμύρνης: 1,45 εκατομμύρια ευρώ

Λαμία: 1,45 εκατομμύρια ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά προκύπτουν μετά και από το 17%, που θα παρακρατηθεί από την ΕΡΤ.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα πως αν μια ομάδα υποβιβαστεί τότε θα έχει εξασφαλισμένο το ίδιο ποσό και για την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 2 για ένα χρόνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση